Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Opphever restriksjonene i private institutt

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.10.2020 07:40:00
Jørn-André Stenseth

​Kommunalsjef Jørn-André Stenseth opphever restriksjonene han ba Lia Terapi og Trysil Helse og Trening innføre 2. oktober.

​Fra fredag 16. oktober kan Lia Terapi og Trysil Helse og Trening ta imot pasienter som vanlig igjen.

​Det var 2. oktober at kommunalsjef for helse, omsorg og sosial Jørn-André Stenseth sendte brev til de private instituttene og ba dem innføre noen restriksjoner for å være i forkant og unngå spredning av koronasmitte.

Opphever

I utgangspunktet skulle restriksjonene gjelde ut oktober, men nå som kommuneoverlegen mener at vi har kontroll på det siste smitteutbruddet og ikke har mottatt positive prøvesvar siden 3. oktober, velger de å oppheve restriksjonene.

Anbefalingene

Dermed kan instituttene igjen ta imot pasienter som har kommunale hjemmetjenester. Og de behøver ikke lenger behandle sårbare pasienter på behandlingsrom og bruke smittevernutstyr som munnbind og hansker. Sårbare pasienter i denne sammenhengen er personer over 65 år, personer med underliggende kronisk sykdom som hjerte/karsykdom (kardiovaskulær sykdom), diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk (hypertensjon) og personer som røyker, da de  muligens har en høyere risiko for alvorlig forløp av koronarvirus-sykdommen

Gjelder

Instituttene anmodes fortsatt om å ikke ta imot noen som sitter i smitte- eller innreisekarantene, eller noen som har feber eller symptomer på luftveisinfeksjon.

Og helsepersonell som jobber med pasientbehandling, bør unngå:

  • unødvendige reiser til utlandet. Det gjelder både tjenestereiser og privatreiser.
  • reiser med kollektivtransport.
  • steder der det vanskelig kan holdes god avstand i tråd med anbefalinger fra helsemyndighetene, f.eks. mindre hytter, koier og sosiale sammenkomster, og der det ikke er samme kohorter.

 

Sist oppdatert: 15.10.2020 08:41:59