Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

En milliard til kultur, idrett og frivillighet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.04.2020 10:47:20
Jordet Sanglag. Foto: Kitty Kjølstad

​Arrangører innen kultur-, idretts- og frivilligsektoren som har tapt minst 25 000 kroner på å avlyse eller utsette arrangementer på grunn av koronakrisen, kan søke om kompensasjon.

Foto: Kitty Kjølstad

​14. april åpnes muligheten for å søke om kompensasjon for tapte inntekter innen kultur- og idretts- og frivillighetssektoren.

​Søknadsfristen er 21. april.

To ordninger

Stortinget har delt kompensasjonsordningene i to. Begge skal kompensere for tap av billettinntekt og deltakeravgift og merutgifter ved avlysning, stenging eller utsettelse av arrangementer i perioden fra og med 5. mars til og med 30. april. Tapte inntekter i perioden må være på minst 25 000 kroner heter det i forskriftene.

700 millioner

Til kompensasjonsordningen for idretten og frivilligheten (herunder kulturfrivilligheten) er det satt av 700 millioner kroner. Ordningen forvaltes av Lotteri- og stiftelsestilsynet som legger opp til rask søknadsbehandling og utbetaling av kompensasjonen. 

300 millioner

Til kompensasjonsordningen for arrangører i kultursektoren er det satt av 300  millioner kroner. Den forvaltes av Kulturrådet.

I tillegg til den statlige ordningen har Kulturrådet bestemt seg for å bruke inntil 30 millioner av midlene i Norsk kulturfond til en egen tilskuddsordning for kunst- og kulturprosjekter som må tilpasse seg koronapandemien. Ordningen vil også omfatte prosjekter som allerede er gjennomført.

Kulturrådet vil heller ikke kreve tilbake utgifter som har blitt brukt til arrangementer som blir avlyst eller utsatt på grunn av koronakrisen. Dette gjelder arrangementer fram til og med 30. juni.

Mer info om ordningene finner du på lenkene i teksten.

Sist oppdatert: 22.04.2020 00:52:10