Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Betalingsproblemer? Ta kontakt

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 18.03.2020 12:50:00
Gerard Kort

​Økonomisjef Gerard Kort sier at de som har fått regning fra kommunen for en tjeneste de ikke skal betale for, får beløpet refundert i ettertid.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Privatpersoner og bedrifter som har problemer med å betale fakturaene kommunen har sendt ut, må kontakte oss.

​Det sier økonomisjef Gerard Kort.

- Vi skal være behjelpelige med å finne gode løsninger i en krevende tid, men vi kan ikke gi betalingsnedsettelse for eiendomsskatt eller kommunale avgifter uten at det foreligger et politisk vedtak, sier han.

Avregner

- Vi ber om forståelse for at vi ikke hadde mulighet til å endre nær forestående fakturaer på så kort varsel. De som kan, må betale fakturaene, så avregner vi i ettertid. De som ikke kan betale nå, må kontakte oss, sier økonomisjef Gerard Kort.

Barnehage og SFO

Regjeringen har bestemt at foresatte slipper å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av koronautbruddet. Foreldrebetalingen for perioden barnehager og SFO er stengt i mars vil bli refundert på senere faktura, skriver kommunalsjefen og barnehagesjefen i et brev til foresatte.

VA og eiendomsskatt

Hvilke andre betalinger som eventuelt skal reduseres eller utgå, vet vi ikke i dag. Vi avventer føringer fra sentralt hold, er signalet fra formannskapet.

- Men eiendomsskatt og vann og avløp vil ikke bli refundert. Vann og avløp er tjenester som leveres uavhengig av koronautbruddet. Og eiendomsskatt er skatt på eiendom, regnet ut fra eiendommens verdi, ikke ut fra hvor ofte eiendommen er i bruk, sier økonomisjefen.

Spørsmål

Har du spørsmål om fakturaen, trenger betalingsutsettelse på grunn av prekært nedsatt betalingsevne på grunn av f.eks. permittering, kontakter du økonomiavdelingen på telefon i kontortida eller på e-post. Kontaktinformasjon finner du ved å klikke på navnene under Kontakt oss.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 26.03.2020 08:25:31