Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kjære utflyttede tryslinger

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.03.2020 12:31:25
Hjerte i såpebobler

​​Mange har behov for å ta seg en tur «hjem» til Trysil i disse tider. Vi forstår det, men ber deg: Tenk deg om en gang til.

​For akkurat nå er ikke Trysil hjemme, selv om det er det i hjertet ditt. Akkurat nå er hjemme der du bor. Så vær så snill og lytt til myndighetenes innstendige oppfordring: Unngå fritidsreiser.

Ifølge Folkehelseinstituttet er en av tre nordmenn i risikogrupper som kan bli alvorlig syke hvis de blir smittet av koronaviruset. I Trysil har vi mange eldre, folk med kreft og nedsatt immunforsvar av andre grunner, folk med kroniske luftveissykdommer, hjerte-/karsykdommer, diabetes og annet. Hjelp oss å beskytte dem.

I dag er det ikke påvist smittespredning i Trysil. Gjør ditt for at vi fortsatt kan ha det slik. For du kan være smittet selv om du føler deg frisk. Forskere mener nå dessuten at koronaviruset kan gi andre symptomer enn forkjølelse og influensa. De nevner kvalme, diare, hodepine og nedsatt lukte- og smaksans f.eks.

Vi forstår godt at du savner Trysil og slekt og venner her. Du er kanskje bekymret for dem også. Hold kontakten med dem, men bruk mulighetene du har hjemmefra. Ring dem, send meldinger, chat, send bilder og filmsnutter eller hva du vil. Men ikke besøk dem, ikke nå.

Så ønsker vi deg fra hjertet velkommen tilbake til bygda vår når denne vanskelige tida er over. For den går over, forhåpentligvis raskere om vi alle gjør alt vi kan for å hindre smittespredning.

I mellomtida; ta vare på deg og dine. Og ha ei så fin påske som det går an.

Vennlig hilsen

ordfører Erik Sletten, varaordfører Stine Akre, rådmann Jan Sævig, kommunalsjef for helse, omsorg og sosial Trygve Øverby og kommuneoverlege Hanna Rydløv

Sist oppdatert: 27.03.2020 12:35:12