Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Antall ansatte i smittekarantene er nede i sju

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.10.2020 15:26:44
Hanna Rydløv

​Kommuneoverlegen i Trysil har ikke fått melding om noen positive prøvesvar denne uka.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​På det meste ble 70 ansatte i hjemmetjenesten tatt ut av jobb og satt i smittekarantene. Nå er tallet nede i sju.

​Kommuneoverlege Hanna Rydløv sier at karantenepremissene ble endret forrige fredag etter at koronasmitten spredte seg til flere avdelinger i hjemmetjenesten i Trysil.

- Da tok vi bare de som kunne ha vært eksponert for smitte, ut av jobb. Etter det har vi hatt opptil 38 ansatte i slik smittekarantene. I dag er det sju, sier hun.

13 brukere er i smittekarantene i dag. På det meste var det 24.

Smittede

I dette utbruddet har i alt ni helseansatte i Trysil testet positivt på covid-19 så langt. Ingen av dem er friskmeldt ennå, men flere vil bli det om kort tid.

- Fire brukere ble smittet. To av dem døde dessverre. En er friskmeldt. I tillegg har tre andre nærkontakter også testet positivt. To av dem er friskmeldt, sier Hanna.

Ingen nye

De tre første dagene denne uka ble det tatt 170 koronatester i Trysil. De aller fleste er analysert. Kommuneoverlegen har ikke fått melding om noen positive.

- Det gir oss et håp om at det verste nå er over og at de inngripende tiltakene vi satte i verk tidlig, har vært virksomme. Men vi må gi et utbrudd tid før vi senker skuldrene, det kan fort få nytt feste, sier Hanna.

Full beredskap

Derfor er Trysil kommune fortsatt i full koronaberedskap. Foreløpig er det ikke lempet på noen tiltak.

- De ansatte i hjemmetjenesten i avdeling 1, 2 og 4 og nattjenesten har på seg smittevernutstyr når de jobber. De får ikke omgås andre enn husstanden sin på fritida, og det tiltaket er forlenget ut uke 42, sier Hanna.

Kvalitetssikret

Smitteverntiltakene hun har satt i verk, har vært i samråd med kriseledelsen i kommunen, og alle er kvalitetssikret av Folkehelseinstituttet.

- Tiltakene er inngripende, men vi kan ikke lette på noen før det føles helt trygt, sier Hanna.

Sykehjemmet

Vi har heldigvis ikke hatt smitte på Trysil sykehjem. Det er fortsatt stengt for besøkende, som det har vært siden 25. september.

- I morgen, 9. oktober, skal vi vurdere om vi skal åpne sykehjemmet og dagsentrene igjen, eller om de blir stengt en stund til, sier Hanna.

 

Sist oppdatert: 09.10.2020 15:28:02