Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ikke mulig å bytte fastlege fra 1. juni

Brystpartiet på lege

​I ei ukes tid fra 1. juni blir det ikke mulig å bytte fastlege.

​Fra 1. juni og cirka ei uke framover blir det ikke mulig å bytte fastlege.

​Det opplyser Helsedirektoratet. Årsaken er overgang til ny IKT-løsning for fastlegeordningen.

Utilgjengelig

I forbindelse med overgang til ny løsning vil de fleste tjenestene være utilgjengelig fra og med onsdag 1. juni. Det betyr ifølge Helsedirektoratet at:

  • innbyggere ikke kan bytte fastlege, verken på helsenorge.no eller ved å ringe 800HELSE (800 43 573). Det vil heller ikke være mulig å søke i oversikten over fastleger på de åpne sidene. 
  • saksbehandlere hos Helfo kan ikke legge inn nye fastlegeavtaler eller endre eksisterende avtaler.

Fra 6. juni

Tjenestene skal etter planen være tilgjengelig igjen fra og med mandag 6. juni. I den første perioden kan man oppleve at systemet er tregt eller ustabilt.

Hva blir nytt

Om den nye IKT-løsningen skriver Helsedirektoratet:

- På Min helse på helsenorge.no finner innbyggerne oversikten over alle landets fastleger, og der kan de også bytte fastlege. Den viktigste endringen nå er at denne løsningen blir ny og vil inneholde bedre informasjon om fastlegen og fastlegekontoret.

Mer til høsten

Ytterligere forbedringer med nye funksjoner vil komme høsten 2016. Blant annet tas det sikte på at bytte av fastlege skal tre i kraft påfølgende virkedag i stedet for den 1. i neste måned som i dag. Helsedirektoratet kommer med mer informasjon om det senere.

 

Sist oppdatert: 20.06.2016 00:55:10