Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Henrik Nilsen Skaamedal er Trysils nye fastlege

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.02.2020 10:41:49
Henrik Nilsen Skaamedal

​30 år gamle Henrik Nilsen Skaamedal begynner i hel, fast avtalehjemmel som fastlege i Trysil i månedsskiftet mars/april.

Foto: Ann-Karin Røgholt, Trysil kommune

​Henrik Nilsen Skaamedal som i dag er vikar for fastlege Axel Vasli, får egen fastlegehjemmel i Trysil.

​- Dette var veldig hyggelige nyheter, og jeg ønsker med glede å takke ja til stillingen, skrev han etter å ha mottatt tilbudet om fast, hel avtalehjemmel som fastlege i Trysil.

Mars/april

- Henrik har takket ja til tilbudet om å overta avtalehjemmelen etter Jari Jasinsky Nielsen. Han begynner som fastlege i månedsskiftet mars/april. Vi  kommer til å søke etter ny vikar for Axel til han er tilbake i august, sier enhetsleder i enhet for legesenter og beredskap Ann-Karin Røgholt.

Godt kjent

Henrik Nilsen Skaamedal begynte som turnuslege og legevaktlege i Trysil 1. mars 2019. Fra 1. september har han vært legevikar for Axel Vasli som har studiepermisjon.

- Henrik kjenner altså både pasienter og personale godt, sier Ann-Karin.

Endrer lister

Hun forteller at de i forbindelse med at Henrik får fastlegehjemmel, benytter anledningen til å forsøke å få til en litt bedre fordeling av pasienter på tre av listene på legesenteret; Henriks, Marthe Nordseth Fondts og Axel Vaslis.

Tilfeldig

- Fastlegeregisteret kommer til å trekke ut 150 tilfeldige navn fra hver av listene, blande dem og føre 150 tilbake på hver liste. Det kan bety at noen trekkes ut fra f.eks. Marthes liste, men også blir ført tilbake til hennes. Men det kan også bety at mange får en annen av disse tre som ny fastlege. Alle som blir trukket ut, får beskjed, sier Ann-Karin.

Bytte fastlege

De som blir flyttet til ny fastlege, og ikke er fornøyde med det, kan bruke retten vi alle har til å bytte fastlege - enten tilbake til tidligere fastlege, eller til en av de andre på Trysil legesenter. Det kan vi gjøre to ganger i året. Under Mer informasjon ser du hvem som har ledig kapasitet, og hvem du ev. må sette deg på venteliste hos.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 01.08.2020 00:53:28