Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Flere koronakroner til kulturlivet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 05.06.2020 07:49:59
Dans på Kanalen - et spell om Støa kanal. Foto: Per Kristian Taug

​Kanalen - et spell om Støa kanal er ett av kulturarrangementene i Trysil som er koronaavlyst. Nå forlenges kompensasjonsordningene for kultur, idrett og frivillighet til 31. august.

Foto: Per Kristian Taug

​Regjeringen har satt av ytterligere 1,5 milliarder koronakroner til kultur, idrett og frivillighet.

​650 millioner kroner går til kompensasjonsordningen for kulturlivet og 850 millioner til ordningen for idrett og frivillighet.

Forlenges

Regjeringen vil bidra til mer aktivitet når smittespredningen i samfunnet er under kontroll og foreslår å forlenge kompensasjonsordningene for kultur-, frivillighets- og idrettsfeltet til 31. august, samtidig utvides ordningene med 1,5 milliarder kroner, heter det i en pressemelding.

3,1 milliarder

- Jeg er glad for at vi får utvidet kompensasjonsordningene. Siden koronapandemien rammet Norge, har vi til sammen satt av over 3,1 milliarder kroner til de to ordningene, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Tilskuddene

Publikumsbegrensninger og avstandsregler vil fortsatt innebære betydelige økonomiske konsekvenser for en rekke arrangører. Derfor omfatter kompensasjonsordningen også planlagte arrangementer som likevel blir gjennomført, men med et begrenset antall publikum. For å sikre likviditet i sektoren legges det opp til løpende utbetalinger i begge ordningene.

Planlegg søknad

- Søknadsfrister og retningslinjer er ikke klare ennå, men alle som har tapt inntekter, enten på grunn av avlyste arrangementer, eller som arrangerer for færre publikummere på grunn av koronarestriksjonene, kan begynne å forberede søknadene sine, så de er klare når søknadsskjemaet legges ut, sier kultursjef Anne N. Sætre.

 

Retningslinjer og søknadsskjema kommer på Kulturrådets hjemmeside.

Sist oppdatert: 05.06.2020 08:02:18