Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fire til har testet positivt i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.10.2020 16:55:00
Hjemmetjenestens kontorer i Nybergsund

​Enhet for hjemmetjenester i Trysil har base i den nedlagte skolen i Nybergsund. Det pågående smitteutbruddet er fortsatt begrenset til ansatte og brukere i hjemmetjenesten.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Ytterligere fire ansatte i hjemmetjenesten i Trysil har testet positivt på covid-19.

32 nye er satte i karantene, av dem 15 ansatte i hjemmetjenesten. Flere avdelinger er berørt, og alle ansatte der blir testet. Totalt har nå 12 testet positivt i det pågående utbruddet i Trysil. Av dem er seks ansatte, fire brukere og to andre nærkontakter.

115 i karantene

115 sitter for øyeblikket i karantene; 70 ansatte, 16 brukere og 29 nærkontakter. Kommuneoverlege Hanna Rydløv understreker at det er kjempeviktig at de som er i karantene overholder karantenereglene og ikke møter andre enn husstanden sin. Får man symptomer mens man er i karantene, skal man umiddelbart be om ny test, og alle nærkontakter må gå i karantene til testsvaret foreligger.

Snart tilbake

- Vi har nå fått svar på de fleste testene etter andre gangs testing. De aller fleste av dem vi satte i karantene forrige uke, har testet negativt og kan snart komme tilbake på jobb. Karantenetida for cirka 20 av dem går ut lørdag, for de andre like over helga, sier Hanna.

Vanntette skott

Smitten er fortsatt begrenset til ansatte og brukere i hjemmetjenesten. Ingen fra hjemmetjenesten får gå på sykehjemmet eller legesenteret.

- Vi må ha vanntette skott mellom de ulike tjenestene, sier Hanna.

Smittevernutstyr

Og alle i hele helsevesenet bruker smittevernutstyr i kontakt med brukerne.

- Brukerne kan stole på at det er trygt å møte våre ansatte i smittevernutstyr, sier Hanna.

Tiltak virker

- Jeg har fortsatt tro på at de kraftige smitteverntiltakene vi har satt i verk, virker. De som har testet positivt, ble smittet midt i forrige uke før vi var kjent med at smitten var importert til Trysil, sier Hanna.

Unngå besøk

Kommuneoverlegen ønsker minst mulig besøk hos hjemmeboende som har kommunale tjenester.

- Vi oppfordrer pårørende og andre til å vente med å besøke sine. Dersom de må, må de holde god avstand og unngå nærkontakt. Det er beklagelig, men helt nødvendig for at vi skal unngå ytterligere smittespredning, sier Hanna.

Arrangementer

Kommuneoverlegen har avlyst eller utsatt alle aktiviteter og arrangementer som retter seg mot brukere av hjemmetjenester, f.eks. dagsentrene og sittedansen. Og hun anbefaler brukerne å ikke oppsøke andre arrangementer eller steder med mange folk.

- Slik situasjonen er nå, er det ingen grunn til å innføre tiltak på andre områder i kommunen. Planlagte arrangementer kan gå sin gang, men vi følger nøye med og gjør nye vurderinger hver dag, sier Hanna.

 

Sist oppdatert: 01.10.2020 16:59:16