Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil legekontor feiret fastlegens dag

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 05.12.2019 18:59:11
Johan Wictorin, Mikjel Johannes Skurdal, Hanna Rydløv og Fredrik Bjørnberg

​Fastlegens dag ble feiret på Trysil legesenter 5. desember. Fra venstre: fastlege Johan Wictorin, turnuslege Mikjel Johannes Skurdal, fastlege og kommuneoverlege Hanna Rydløv og fastlege Fredrik Bjørnberg.

​Sju fastleger i Trysil har til sammen 6 300 pasienter. I dag feiret de fastlegens dag.

Trysil har sju fastleger i til sammen 6,5 hjemler.

- Til sammen er vi fastleger for cirka 6 300 pasienter. I tillegg er vi med i beredskapsarbeidet på legevakta og gir Trysils innbyggere og besøkende trygghet døgnet rundt, sier fastlege og kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Unik jobb

Hun slår fast at det å være fastlege er en unik jobb. I en medisinsk virkelighet der detaljkunnskapen øker, blir det bare viktigere og viktigere med en lege som har som oppgave å se hele pasienten og pasientens liv.

- Det er en forutsetning for at vi skal klare å gi riktig behandling til riktig pasient da ingen annen legegruppe har den oversikten som kreves. Fastlegekontoret i Trysil har høy faglig kompetanse, og nærheten til legevakta sikrer en god fagutvikling fortløpende, sier Hanna.

Heldige Trysil

I Trysil er vi - sammenliknet med øvrige deler av landet - heldige i den forstand at kontinuiteten blant legene er relativt god. 

- Kontinuitet er det viktigste med fastlegeordningen. Fastlegen gjør jobben sin best når hun eller han kjenner sine pasienter og lokalsamfunnet godt. På nasjonalt nivå er kontinuiteten truet, og mange pasienter lider under kortvarige vikariat og manglende oppfølging, sier Hanna.

Vern om det beste

Også en del pasienter i Trysil har fått kjenne på hyppig skifte av fastlege.

- Resultatet av det er dessverre unødvendige henvisninger, manglende oppfølging og at pasientene kjenner på usikkerhet. Det er derfor viktig på en dag som i dag å verne litt ekstra om det som alle vet er det beste for Trysils befolkning; gode, kontinuerlige fastlegetjenester og en høyt kvalifisert legevakt, sier Hanna. 

La oss verne om hverandre og det som gjør oss gode, hilser fastlegene i Trysil og takker for et godt samarbeid med Trysil kommune og befolkningen i Trysil.

Sist oppdatert: 05.12.2019 19:17:44