Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Snart er alle fastlegene på plass!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 05.12.2018 15:15:00
Fastlegene i Trysil

På legesenteret markeres fastlegedagen 5. desember. ​Fra venstre: Diane C. C. Bjørnstad, Johan Wictorin, Axel Christoffer Vasli, Fredrik Bjørnberg og Hanna Sofia Rydløv.

Foto: Ann-Karin Røgholt, Trysil kommune

​Fastlegene på Trysil legesenter feirer fastlegedagen og gleder seg stort over at de snart får to fastleger til - og da er de fulltallig.

​De siste årene har vi hørt mye om fastlegekrisen og også i Trysil har vi kjent på hvor vanskelig det er å rekruttere til fastlegestillinger.

Snart fulltallig

- Men nå får vi snart på plass to dyktige fastleger, og da er vi fulltallig. Det er utrolig godt! Da får vi enda bedre kapasitet til å gi Trysils befolkning trygge og kontinuerlige fastlegetjenester, sier kommuneoverlege og fastlege Hanna Sofia Rydløv.

Fastlegens rolle

Fastlegens rolle blir stadig viktigere. - I takt med at det medisinske faget vokser, ser vi at mange leger blir spesialister på stadig mindre områder på sykehus. Stadig oftere så trenger vi fastleger som ser hele pasienten, sier Rydløv.

Forbilde

Som fastlege ser man pasienten, mens sykdommer kommer og går. På sykehuset er det omvendt. Mange land har Norge og fastlegeordningen som sitt forbilde for å løse framtidens utfordringer.

Unik kunnskap

- Gjennom å fortsatt jobbe politisk for å styrke og ta vare på den unike kunnskapen om samfunnet, sykdommene og menneskene, som en fastlege har som har vært lenge på samme plass og har opparbeidet seg - så både øker man tryggheten og minsker kostnadene, sier Hanna Sofia.

- Å få være fastlege er et privilegium. Vi arbeider med mennesker der de bor og lever. Tilliten mellom oss og våra pasienter er en avgjørende byggestein for framtiden, sier Trysils fastleger.

Sist oppdatert: 05.12.2018 15:18:40