Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Koronasmitte påvist også i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.03.2020 09:10:08
Hanna Rydløv

​Kommuneoverlege Hanna Rydløv bekrefter at en person i Trysil har fått påvist koronasmitte. Vedkommende har levd isolert på hytta siden. Faren for smittespredning fra denne er svært, svært liten.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Trysil har testet 37 personer for koronasmitte så langt. En har testet positivt.

​- Smitten kom fra utlandet. Pasienten har levd svært isolert på hytta og har det bra. Risikoen for at andre i Trysil er smittet på grunn av denne, er svært, svært liten. Vi har ikke påvist smittespredning i Trysil i det hele tatt så langt, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Koronatester

Sist fredag var det slutt på å teste befolkningen i Trysil og resten av landet for koronasmitte.

- Vi  regner med at Covid-19 finnes i økende grad omkring oss. Vi tester derfor bare personer som er i risikogrupper og alvorlig syke, og de som arbeider med risikogrupper. Vi betrakter nå alle luftveisinfeksjoner som en mulig Covid-19, selv om de fleste ikke er det, og ber alle med symptomer som hoste, forkjølelse og feber om å holde seg hjemme til tre dager etter at de er friske, sier Hanna.

Rapportering

For øvrig er Trysils strategi at vi ikke rapporterer offentlig om alle prøvesvar hvis det ikke har en allmennyttig verdi.

- De som er berørt, får beskjed. Siden man ikke lenger tester befolkningen, er statistikken fra kommuner derfor nå svært upålitelig. Hvis man vil se på statistikk, anbefaler vi at man følger med på antall innlagte på sykehus, intensivpasienter og døde. De tallene er ganske sikre, sier Hanna.

 

Sist oppdatert: 17.03.2020 09:45:14