Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

En halv million til kriseteam for næringslivet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.04.2020 12:08:22
Gro Svarstad

​Næringssjef Gro Svarstad er storfornøyd med at de seks kommunene i Sør-Østerdalsregionen har fått en halv million  kroner til et kriseteam som skal bistå levedyktige, lokale bedrifter som sliter økonomisk som følge av koronakrisen.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​En gladnyhet! sier næringssjef Gro Svarstad etter at Regionrådet for Sør-Østerdal har gitt 500 000 kroner til et kriseteam for næringslivet.

​Koronakrisen har medført at mange lokale virksomheter står i fare for å gå konkurs eller å måtte legge ned fordi de opplever en likviditetskrise.

Levedyktige

- Målet med kriseteamet er å bistå levedyktige virksomheter i alle bransjer i vår region slik at de overlever koronakrisen og kan fortsette å være en del av det viktige lokale handelstilbudet og næringslivet, sier Gro som søkte om midler sammen med Tone Lien, ansvarlig næringsutvikling i Elverum Vekst. Men kriseteamet skal bistå bedrifter i alle kommunene i regionen; Trysil, Elverum, Engerdal, Stor-Elvdal, Åmot og Våler.

Tiltakspakker

Teamet skal informere og veilede om de ulike tiltakspakkene, og hvordan hver enkelt bedrift skal gå fram for å benytte disse. Det skal kunne bistå med å framskaffe dokumentasjon og utfylling av søknader om midler fra NAV, Innovasjon Norge, Skatteetaten og fylket samt bistå i kontakt med banker for å sikre videre drift.

Teamet

Teamet skal bestå av ressurser fra Innovasjon Norge, Klosser Innovasjon og kommunenes næringssjefer i tillegg til eksterne ressurser innen økonomi og jus. Næringssjefene i de seks kommunene møtes for å diskutere detaljer med hensyn til sammensetning.

Kontaktperson

I Trysil er næringssjef Gro Svarstad kontaktperson, gsv@trysil.kommune.no, tlf. 95 13 50 94. Hun tar med seg henvendelsene til styringsgruppa (kommunenes næringssjefer) som så skal prioritere dem og formidle videre til de aktuelle ekspertene.

- Siden vi ikke vet hvor stor interesse det blir for dette, kan vi ikke nå si noe om når hjelpen kommer. Med hensyn til bistand fra eksterne eksperter har vi satt grensen på maks fem timer per bedrift, sier Gro.

Mer informasjon om ordningen og bakgrunnen for den, ser du i søknaden som Trysil og Elverum kommuner sendte på vegne av alle kommunene i Sør-Østerdalsregionen.

 

Sist oppdatert: 20.04.2020 12:33:46