Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ny tilskuddsordning til vårens skogplanting

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 20.04.2020 14:15:00
Skogplanter

All skogplanting får et ekstraordinært plantetilskudd for å sikre skogplantingen i vår.

Foto: Morten Olesen Lutnæs

​Om lag 18 av landets 30 millioner skogplanter skal plantes i Innlandets skoger i vår. Nå er det satt et plantetilskudd til 1,30 kroner per skogplante.

​Koronasituasjonen har ført til en krevende situasjon for skogbruket, og det er derfor innført et midlertidig tilskudd for å sikre planting av skogplanter i vår.

Plantetilskudd

All skogplanting våren 2020 får et ekstraordinært plantetilskudd enten gjennom den nye tilskuddsordningen, eller gjennom tilskuddsordningen som følger av forskrift om tilskudd til nærings- og miljøtiltak i skogbruket. Plantetilskuddet settes til 1,30 kroner per skogplante.

Tilskudd til næringsaktører

Tilskudd etter den nye midlertidige forskriften kan gis til skogeierandelslag og andre næringsaktører med tilsvarende sentral rolle i skogbruket som utfører planting på vegne av skogeier våren 2020. Søknad om tilskudd skal sendes til Landbruksdirektoratet så snart som mulig og senest innen 30. april 2020.

Tilskudd til skogeier

For plantearbeid som utføres av skogeier selv eller av andre aktører som skogeier engasjerer, skal tilskudd tilsvarende tilskuddssatsen dekkes gjennom tilskuddsordningen som følger av forskrift om tilskudd til nærings- og miljøtiltak i skogbruket (NMSK-forskriften). Skogeier søker som vanlig til kommunen, og det er skogeier som er tilskuddsberettiget.

Arbeidskraft

Stor mangel på kvalifisert, utenlandsk arbeidskraft, gir en utfordring til å finne og gi opplæring til ny, norsk arbeidskraft på kort varsel. Skogeierne oppfordres derfor til å plante mer selv.

Meld din interesse

Spreke og utholdende folk som vil ta på seg en viktig jobb ute i skogen, oppfordres til å ta kontakt med nærmeste skogorganisasjon, skogbrukssjef i kommunen eller registrere seg på  www.arbeidsplassen.no.

Mer informasjon finner du til høyre. Her finner du også den midlertidige forskriften.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 20.04.2020 14:49:31