Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Brukt, men ufarlig smittevernutstyr hopet seg opp

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 13.10.2020 16:50:00
Faksimile fra Lokalavisa Trysil-Engerdal

​Faksimile fra Lokalavisa Trysil-Engerdal som ble tipset om all søpla ved enhet for hjemmetjenester i Nybergsund. Den er ufarlig, men vi skal nå sørge for flere containere og/eller hyppigere henting.

​Vi hadde ikke gode nok rutiner til å håndtere all søpla fra hjemmetjenesten i helga. Den hopet seg opp, men er ufarlig.

​- Vi beklager hvis noen ble usikre når de så alle sekkene med brukt smittevernutstyr som det ikke ble plass til containeren ved enhet for hjemmetjenester i Nybergsund i helga, sier kommunalsjef for helse, omsorg og sosial Jørn-André Stenseth.

Ikke smitte

Men han understreker at alt smittevernutstyr som ble brukt hos smittede og nærkontakter også denne helga ble levert som spesialavfall i den låste containeren ved sykehjemmet - slik det skal og alltid blir.

- Smittevernutstyret som ble pakket i sekker i Nybergsund etter at det var brukt, har ikke vært brukt hos smittede eller nærkontakter. Det skal - og ble - behandlet som ufarlig restavfall, men det var beklageligvis ikke plass i containeren, sier Jørn-André.

Kommunelegen bekrefter

Kommuneoverlege Hanna Rydløv har undersøkt saken etter at Lokalavisa Trysil-Engerdal ble tipset om den. Hanna har dobbeltsjekket rutinene for behandling av avfall og slår fast at de ansatte i hjemmetjenesten og renholderne der har kontroll på brukt smittevernutstyr og behandler dette riktig.

- Når vi bruker smittevernutstyr hos 210 brukere, blir det vanvittig mye i løpet av ei helg. Vi forutså dessverre ikke behovet for ekstra containere eller hyppigere henting. Dette har vi fått på plass nå, sier Jørn-André.

 

Sist oppdatert: 13.10.2020 16:50:51