Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Besøk på sykehjemmet etter utenlandsopphold

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 03.08.2020 09:15:00
Trysil sykehjem

​Trysil sykehjem.

​Hvis du har vært i utlandet de siste 10 dager, må du teste deg og ha negativt prøvesvar før du kan besøke beboere på Trysil sykehjem.

​- De fleste smittetilfeller i Norge er for øyeblikket importsmitte, sier kommuneoverlege i Åmot Ole Lohmann som fungerer som kommuneoverlege i Trysil mens Hanna Rydløv har ferie.

Må ta koronatest

Alle som ønsker å besøke beboere på Trysil sykehjem og som har vært i utlandet de siste 10 dagene, må teste seg og ha negativt prøvesvar før de kan komme på besøk på sykehjemmet. Med utlandet mener vi også vårt naboland Sverige, med sine grønne og røde regioner.

Testing av helsepersonell

Vi tester alle svenske helsearbeidere som er på jobb i Trysil en gang i uka, uansett om de bor i grønn eller rød region. Har de hatt ferie og vært i rød region i Sverige, må de teste seg og ha negativt prøvesvar dagen de kommer tilbake, samt ta en ny test etter 5 dager.

Nye nasjonale reiseråd for helsepersonell innebærer at alle som reiser ut av Norge, nå må teste seg og ha negativt prøvesvar før de kan ha pasientnært arbeid. - Dette innebærer blant annet at helsepersonell ikke lengre kan reise til Långfloen for å handle, opplyser Ole.

Opphold i røde land gir uansett 10 dagers karantene før man kan begynne i pasientrettet arbeid.

Husk å holde avstand

- Vi minner igjen på at det er viktig å huske og holde god avstand når du er på besøk på sykehjemmet, sier Ole.

Sist oppdatert: 05.08.2020 13:17:00