Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vi er i beredskap og klare til å avlaste Sykehuset Innlandet

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 07.04.2020 14:25:00
Pasientseng

​Her er en av pasientsengene på Trysil-Knut Hotell.

Foto: Rolf Mobæk

 

​På Trysil-Knut Hotell er vi klare til å ta imot 11 pasienter og 2. avdeling på Trysil sykehjem kan utvides med åtte beredskapsplasser.

​- Slik som smittetrykket er i landet nå og med smittesituasjonen som rår i Innlandet og Trysil, kan man jo håpe at det ikke blir bruk for disse pasientplassene, men blir det det, er vi forberedt, sier kommunalsjef Trygve Øverby.

Her kan du lese hva Helse, sosial og omsorg sektoren har gjort for å avlaste Sykehuset Innlandet.

Flere beredskapsplasser på 2. avdeling

Øyeblikkelig hjelp plassene i Trysil sykehjems 2. avdeling økes fra to til 10 plasser. Dette er plasser for pasienter som ikke er koronasmittet og som ikke har luftveissykdommer. Dette arbeidet ledes av avdelingsleder Ida Nymoen.

11 pasientplasser på Trysil-Knut Hotell

- 5. april inngitt vi en leieavtale med Trysil-Knut Hotell, foreløpig for drøyt 3 måneder med 14 dagers oppsigelsesfrist. Her har vi allerede flyttet inn senger og annet utstyr. Vi regner med oppstart onsdag over påske, forteller kommunalsjefen.

Det planlegges to separate avdelinger på hotellet: En for opp til seks koronasmittede og en for opp til fem luftveissyke.

Avdelingsleder Mette Dypviken leder dette arbeidet, og fastlege Henrik Skaamedal har påtatt seg det medisinske ansvaret.

Turnuser og smittevernsutstyr

Turnuser er lagt basert på eksisterende personell. For øyeblikket har vi tilstrekkelig smittevernsutstyr i Trysil, men kommer avdelingen i gang med mange pasienter er vi avhengig av den nasjonale fordelingen som skjer gjennom Helse Sør-Øst/Fylkesmannen.

Utvidelser mulig

- Fordelen med Trysil-Knut Hotell er at vi lett kan oppskalere dersom det blir nødvendig. Vi har også mulighet for å tilby enkeltrom separat fra disse avdelingene for andre pasienter i hjemmetjenesten for å effektivisere bruken av en knapp sykepleierressurs, opplyser Trygve.

Kompensasjon

Staten kommer til å kompensere noe for disse ekstra plassene. Engerdal kommune har takket ja til å bli med på basis av en døgnpris for innlagte pasienter.

Sist oppdatert: 07.04.2020 14:27:42