Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Barnehagene og småskolen åpner igjen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.04.2020 11:27:39
Tegnesaker

​Trysil åpner barnehagene 20. april og småskolen og SFO 27. april.

​Til uka kommer det detaljert informasjon om rutiner og smittevern i forbindelse med at barnehagene og småskolen åpner igjen.

​Kommunalsjef Roar Vingelsgaard vil formidle informasjonen til alle ansatte og foresatte i barnehagene 16. april og til ansatte og foresatte på skolene i god tid før de åpner igjen for 1.-4. trinn 27. april.

Ordinært tilbud

Regjeringen vedtok 7. april å åpne landets barnehager igjen fra 20. april. Fra 27. april åpner skolene for 1.-4. trinn og SFO.

- Elevene skal da følge den vanlige timeplanen mht. hvilke dager de skal på skolen. De som har SFO-plass, får tilbake det ordinære SFO-tilbudet de har dette skoleåret, sier kommunalsjefen.

Unntak

For å minimere risikoen for alvorlig sykdom, blir det unntak for plikten til å gå på skole for barn i risikogruppene og for barn som lever sammen med familiemedlemmer i risikogruppene, opplyser kunnskapsminister Guri Melby. Disse elevene vil fortsatt få fjernundervisning.

Andre elever

Roar Vingelsgaard legger til at skolene fortsatt skal gi elevene på 5.-10. trinn et opplæringstilbud hjemme og legge til rette for opplæring så langt det lar seg gjøre.

- Og Trysil kommune skal fortsatt sørge for å gi et tilbud på skolen til utsatte barn og unge og barn av foreldre med kritiske samfunnsfunksjoner. Vi kommer tilbake med mer informasjon neste uke i forbindelse med skoleåpningen, sier han.

Om smittevern

Regjeringen opplyser at det settes ned faggrupper som i samarbeid med Folkehelseinstituttet, Utdanningsdirektoratet og organisasjonene i barnehage og skole skal lage en konkret veileder og gi opplæring i hvordan smittevern kan ivaretas. Det gjelder blant annet hvordan undervisningen kan organiseres, og henting og levering i barnehagen.

Likt over hele landet

Regjeringen vil gi føringer som gjør at tiltakene blir mest mulig like over hele landet. Disse kravene skal fastsettes i forskrift. Og det skal lages nasjonale kriterier for hvordan man skal håndtere smittespredning i en barnehage eller på en skole.

Forsvarlig

- Foreldre, barn og ansatte skal være trygge på at åpningen skjer på en forsvarlig måte. De skal få god og tydelig informasjon om hvordan de skal begrense smittespredning. Jeg er glad for at de minste barna snart skal få komme tilbake til barnehagene og skolene, sier kunnskapsminister Guri Melby.

 

Har du spørsmål i forbindelse med åpningen av barnehager og skoler, ber vi om at du avventer den detaljerte informasjonen som altså kommer etter påske.

Sist oppdatert: 08.04.2020 12:43:11