Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Alle innearrangementer avlyses 3.-4. oktober

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 02.10.2020 17:22:45
Hanna Rydløv

​Kommuneoverlege Hanna Rydløv ber alle arrangører avlyse alle innendørs arrangement for publikum denne helga siden vi ikke har full kontroll over smitteutbruddet i Trysil. Hun har også satt mange ansatte i fritidskarantene.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Etter å ha fått tre nye positive prøvesvar i dag, avlyser kommuneoverlegen alle innendørs arrangementer for publikum denne helga.

​Utekinoen på Knettsetra fredag kveld går som planlagt, men med strenge smitteverntiltak.

Ikke kontroll

- Vi gjør dette fordi vi dessverre ikke har full kontroll over smitteutbruddet. De tre vi har fått positive prøvesvar på i dag, jobber også i hjemmetjenesten. Vi forventer fortsatt at vi kan få flere positive prøvesvar framover, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv og understreker at de tar mange tester, og at de fleste tester negativt.

Fritidskarantene

Smitten er fortsatt kun lokalisert til hjemmetjenesten. Håpet er at den ikke sprer seg til andre miljøer. Det er ingen mistanke om eksponering i for eksempel skoler og barnehager.

- Alle ansatte i enhet for hjemmetjenester avdeling 1, 2 og 4 og i nattjenesten er satt i fritidskarantene. Det betyr at de ikke får treffe andre på fritida. Men de kan jobbe med smittevernutstyr hvis de ikke er nærkontakt til noen som er smittet, sier Hanna.

I karantene

Flere nærkontakter er satt i karantene som følge av de tre siste smittetilfellene.

- Vi jobber med saken, og jeg har ikke full oversikt ennå. Jeg ønsker derfor ikke å gå ut med noe antall nå, sier Hanna.

Unngå store folkesamlinger

Kommuneoverlegen oppfordrer nå om at vi alle unngår å samles i større grupper innendørs. Hvis man samles, er det viktig å registrere hvem som er til stede. Dette gjør smitteoppsporingsarbeidet mye lettere.

- Huske å holde avstand og husk god håndhygiene, sier hun.

 

Sist oppdatert: 05.10.2020 11:13:24