Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

30 millioner koronakroner til Merkur-butikker

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 12.05.2020 13:19:32
Nærbutikken-logo

​Små nærbutikker som har hatt minst 20 prosent omsetningssvikt på dagligvarer i mars og april, kan nå søke om kompensasjon.

​Regjeringen gir 30 millioner kroner ekstra til Merkur-butikker som har sterk nedgang i omsetningen på grunn av koronasituasjonen.

​– Mange små dagligvarebutikker rundt om i landet taper omsetning fordi hyttefolk og turister har uteblitt. Disse midlene vil være et viktig økonomisk bidrag for å hjelpe dagligvarebutikkene som nå opplever store økonomiske utfordringer, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland i regjeringens pressemelding.

Mars og april

Første periode man kan søke for, er mars og april. Deretter kan en søke for nye to og to måneder. Omsetningssvikten på dagligvarer må være på minst 20 %. Butikkene må ha et nærmarked på under 200 husholdninger, ligge minst fem kilometer fra nærmeste dagligvarebutikk og ha en årsomsetning på under 13 millioner kroner, skriver Merkur-programmet.

Kompensasjon

Formålet med den nye tilskuddsordninga er å kompensere nærbutikker i Distrikts-Norge for tapt inntekt som følge av hytteforbud og reiserestriksjoner på grunn av koronaepidemien.

Butikker med en årsomsetning i 2019 på 8 millioner eller mindre, og som har en reduksjon i omsetningen på minst 20 % i aktuelle perioder i 2020, sammenliknet med tilsvarende periode i 2019, kan få kompensert 35 % av dokumentert omsetningssvikt for mars-april, og 20 % fra og med mai.

For butikker som hadde en årsomsetning på mellom 8 og 13 millioner i 2019, gjelder tilsvarende, men de kan få kompensert 20 % av dokumentert omsetningssvikt for mars-april og 15 % fra og med mai.

Mer info og lenke til søknadsskjema på merkurprogrammet.no.

Sist oppdatert: 12.05.2020 13:38:03