Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vellykket fagkveld om demensomsorg

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.11.2017 08:26:50
Helse- og omsorgsansatte på foredrag

90 ansatte i helse- og omsorgssektoren brukte fem kveldstimer på å oppdatere seg på demensomsorg. - Vi løfter fag i flokk! sier en stolt omsorgssjef.

Foto: Britt Støa, Trysil kommune

90 ansatte i helse og omsorg brukte en frikveld på å oppdatere seg på demensomsorg. Omsorgssjef Britt Støa er både stolt og glad.

​- 60 av dem var fra hjemmetjenesten, så vi kan trygt si at hjemmetjenesten løfter fag i flokk. Det er kjempebra! sier hun.

90 deltok

Det var 1. november at prosjektgruppa som har arbeidet med smertelindring i demensomsorgen, arrangerte en fagkveld for ansatte i helse- og omsorgssektoren. 90 meldte seg på.

-  Jeg synes det er flott at så mange investerer deler av sin fritid for at vi som en samlet tjeneste skal øke kompetansen innenfor fagfeltet demensomsorg, sier hun.

Mat og samvær

Kvelden startet med felles middag på Bøes.

- Middagen bestod av pizza og selvfølgelig alkoholfritt drikke. Det ble to hyggelige timer hvor ansatte fant tonen på tvers av avdelinger. Vi betalte med gavemidler som giverne har ønsket skal gå til fellestiltak for ansatte, sier Britt.

To års jobb

Kl. 18 forflyttet gjengen seg til Trysil-Knut hotell der de fikk høre om den gode jobben som prosjektgruppa har gjort de siste to åra.

- Den har endt opp i en rutine for smertebehandling innenfor fagfeltet. Foreleser var vår egen Irene Nygård Pedersen, sier Britt.

Forrykende

Så entret Ola Polmé podiet. Han bød på et forrykende foredrag.

- I to timer satt vi klistret til stolene og lyttet. På sin enkle og fengende måte foreleste Ola Polmé om hjernens funksjoner og hva som påvirker adferd og reaksjonsmønster hos personer med en demenssykdom, sier Britt.

Fagdrypp

- Kveldsforedragene inngikk som en del av heldagsseminaret dagen etter. Det ble virkelig en flott kveld for oss alle! Det er så bra at vi klarer å legge fagdager til Trysil, for da har flere har mulighet til å få disse viktige fagdryppene, sier omsorgssjefen.

 Bildeglimt fra fagkvelden for helse- og omsorgsansatte - foto: Britt Støa

Ansatte i hjemmetjenesten på BøesPå Bøes (2)På Bøes (3)På Bøes (4)På Bøes (5)På Bøes (6)På Bøes (7)På Bøes (8)På Bøes (9)På Bøes (10)På Bøes (11)På Bøes (12)På foredrag (2)På foredrag (3)På foredrag (4)På foredrag (5)På foredrag (6)
Sist oppdatert: 06.11.2017 08:57:56