Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vellykket erfaringskonferanse om hverdagsrehabilitering i Trysil

Ergoterapeut Barbara Koller intervjuer Liv Ingeborg Søgaard

​Liv Ingeborg Søgaard er en av nesten 30 tryslinger som har tatt imot tilbudet om hverdagsrehabilitering. Hun har nådd sine mål, fortalte hun på erfaringskonferansen der hun ble intervjuet av Barbara Koller.

156 helsearbeidere fra Hedmark og Oppland dro fornøyde hjem etter erfaringskonferansen om hverdagsrehabilitering i Trysil.​

​På konferansen fikk de blant annet høre Liv Ingeborg Søgaards historie om hvordan hun takket være tilbudet om hverdagsrehabilitering og iherdig trening har nådd målene sine.

Knebøy

Knebøy ved kjøkkenbenken var en vesentlig øvelse. Nå klarer hun å ta seg fra rullestolen til godstolen uten hjelp. Og hun kommer seg ut og inn av biler slik at hun kan få være med på hytta.

Mange trenere

Liv Ingeborg Søgaard syntes nok det var slitsomt at det var så mange å forholde seg til, så mange nye som var innom henne. Men alle trente med henne på samme måte og fulgte rehabiliteringsplanen til punkt og prikke, så etterhvert brydde hun seg ikke om de stadig nye ansiktene. Det viktigste var at hun følte at treninga hjalp, fortalte hun.

Delte erfaringer

I Hedmark er det tre kommuner som får statlig tilskudd for å vinne erfaring med hverdagsrehabilitering. Alle tre, Trysil, Kongsvinger og Sør-Odal, delte villig sin kunnskap med de frammøtte på erfaringskonferansen.

Stort utbytte

Erfaringskonferansen om hverdagsrehabilitering er den første Hjemmetjenesten i Trysil har arrangert. Det blir kanskje ikke den siste, for debuten var i alle fall knallbra. Omsorgssjef Britt Støa forteller at de fikk svært gode tilbakemeldinger på både faglig innhold, gjennomføring og utbytte. Nesten alle deltakerne ga dem fem eller seks på terningen.

Presentasjonene fra konferansen finner du til høyre.

 Bildeglimt fra erfaringskonferansen

Trygve ØverbyBente Kvile BuflodIrene Hansen Fylkesmannen i HedmarkBritt StøaBarbara Koller og Liv Ingeborg SøgaardKongsvinger kommune (1)Sør-Odal kommuneDeltakere (1)Deltakere (2)Deltakere (3)Deltakere (4)Deltakere (5)Deltakere (6)Deltakere (7)Deltakere (8)Deltakere (9)Deltakere (10)Deltakere (11)Deltakere (12)Deltakere (13)Erfaringskonferansen 2015 - arrangementskomiteen

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 21.10.2015 09:30:49