Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Utvidet helsestasjonstilbud til ungdom

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.09.2019 12:16:07
Lege Marthe Fondt, jordmor Marit Sandvik, varaordfører Knut Løken, helsesykepleier Pia Lyseggen og jordmor Ingunn Tveit

​Varaordfører Knut Løken klippet over snora og erklærte den nye helsestasjonen for ungdom for åpnet, omgitt av de som jobber der, fra venstre lege Marthe Fondt, jordmor Marit Sandvik, helsesykepleier Pia Lyseggen og jordmor Ingunn Tveit.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Nå er helsestasjon for ungdom åpen to dager i uka, mandag også etter skoletid.

​Flyttet har de også. Nå er de i første etasje til høyre for inngangsdøra til helsesenteret, det vil si vis-a-vis helsestasjonen i Lundevegen 3. Før var den på jordmors kontor i andre etasje i samme bygg.

Flere ansatte

Fire ansatte betjener nå helsestasjon for ungdom (HFU); daglig leder helsesykepleier Pia Lyseggen, fagansvarlig jordmor Ingunn Tveit, visjonsansvarlig jordmor Marit Sandvik og lege Marthe Fondt.

Åpningstider

Helsestasjonen er åpen på  mandager kl. 13-17 og tirsdager kl. 12-15. I tillegg vil lege Dianne Bjørnstad stille opp på tirsdager ved behov. Ungdom i alderen 13-24 år er velkomne og kan enten bestille time på tlf. 482 45 851, eller bare droppe inn.

Helsedirektoratet

Grunnen til at ungdom nå får et utvidet helsestasjonstilbud i Trysil, er at vi har fått penger fra Helsedirektoratet - hele 1,8 millioner kroner - for å styrke helsestasjon og skolehelsetjeneste gjennom økt kapasitet, tilgjengelighet og tverrfaglighet. Pia Lyseggen håper på ny bevilgning neste år, og hvis ikke - at kommunen finner andre måter å opprettholde tilbudet på.

Mange temaer

På HFU kan ungdom komme med det de lurer på om fysisk, psykisk og seksuell helse, for eksempel om de har spørsmål om kropp, er i en vanskelig livssituasjon, er utsatt for vold, har spiseforstyrrelser, lurer på seksuell legning, for å ta gratis graviditetstest, få kondomer og glidemiddel - ja, alt de trenger å snakke med noen om.

Forebyggende

- Dette er et utrolig viktig tilbud, særlig i et forebyggende perspektiv, sa varaordfører Knut Løken da han åpnet den nye helsestasjonen for ungdom. - Her får ungdom hjelp til å klare de utfordringene de og kroppen deres vil møte. Jeg er så glad for at de blir møtt av så flinke folk som kan veilede dem uansett hva de lurer på. Dette blir kjempebra for alle parter! sa han.

 

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.09.2019 13:01:02