Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nå har vi ammekyndig helsestasjon

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 25.02.2020 12:00:00
Ansatte på Trysil helsestasjon

​Helsestasjonen feirer med rette at de har blitt sertifisert ammekyndig helsestasjon.

Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

​Etter to år med målrettet jobbing er Trysil helsestasjon sertifisert som ammekyndig helsestasjon.

​- Å være en ammekyndig helsestasjon er et stort kvalitetsstempel og noe vi er kjempestolte av å ha klart, sier en svært fornøyd helsesykepleier Pia Jeanette Lyseggen.

Starten

Basert på statistikk startet de ansatte på helsestasjonen jobben mot en ammekyndig helsestasjon. Alle har jobbet etter samme prosedyre, og Pia har med sin ett-årige videreutdanning i ammeveiledning vært den som har holdt i prosjektet her i Trysil.

Brukerundersøkelse

- Vi har oppnådd usedvanlige gode resultater fra brukerundersøkelsen. Alle svarte at de hadde fått samme informasjon, og det er vi veldig stolte over at vi har klart, forteller Pia.

God gevinst

- Det ligger mye ressursbruk bak denne godkjenningen, og studier viser også at det å implementere ammekyndig helsestasjon har effekt på økt ammeforekomst, sier Pia.

Ammeveiledning

Alle som har spørsmål om amming er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Helsestasjonen tilbyr støtte, veiledning og hjelp når det er problemer og utfordringer. Dette innebærer også hjelp og støtte til dem, som av ulike årsaker, ikke ønsker eller kan amme.

Lik informasjon

Som ammekyndig helsestasjon, skal alle gravide få samme skriftlige informasjon slik at alle har de samme fordelene. I tillegg til å få samme informasjon skal også de ansatte veilede mest mulig likt - hele tiden basert på behovet til mødrene som ammer.

Målet

Som ammekyndig helsestasjon, skal veiledning og støtte gjøre at mor og barn opplever ammingen som både meningsfull og helsefremmende. Og hvis man ikke ammer, skal det selvsagt være trygt og fint med morsmelkerstatning.

Det er nå 131 kommuner som har en ammekyndig helsestasjon.

De ansatte

Vi jubler med de dyktige ansatte på helsestasjonen! Fra venstre ser vi jordmor Ingunn Tveit, helsesykepleier Pia Lyseggen, sekretær Synnøve Moe Hansen, ledende helsesykepleier Gina Ødegård, helsesykepleier Anita Sakrisson og jordmor i helsesykepleierstilling Marit Sandvik.

Ansatte på Trysil helsestasjon

Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 25.02.2020 12:03:28