Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Forbereder kurs for et demensvennlig samfunn

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.08.2017 10:44:45
Arbeidsgruppa for et demensvennlig samfunn i Trysil

​Birthe Øverby, Olav Teppen, Astrid Sjøli, Liv M. Rønningen, Bjørnar Strypet og Erik Lund sitter i arbeidsgruppa for et demensvennlig samfunn i Trysil sammen med demenskoordinator Vera K. Lumkjær Nordhagen.

Foto: Vera K. Lumkjær Nordhagen, Trysil kommune

​Arbeidsgruppa som jobber for at Trysil skal bli et demensvennlig samfunn, er godt i gang med jobben.

Det var i februar i år at ordfører Erik Sletten ​skrev under en samarbeidsavtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen, en avtale som forplikter Trysil kommune til å arbeide for å bli et demensvennlig samfunn.

Arbeidsgruppa

Nå har arbeidsgruppa hatt sitt første møte. Gruppa består av leder Olav Teppen fra Nasjonalforeningen, demenskoordinator og sekretær Vera K. Lumkjær Nordhagen, helsefagarbeider med spesialkompetanse og pårørende Astrid Sjøli, Liv M. Rønningen fra Trysil demensforening, diakon Birthe Øverby, politiker Erik Lund og servicenæringens representant Bjørnar Strypet.

Kurs kommer

Gruppa har gått igjennom Nasjonalforeningens kursmateriell og har lagt en strategi for videre arbeid.

- Vi kommer til å oppsøke bedrifter for å få dem til å melde på deltakere på kurset vi skal holde. Det varer cirka en time og er gratis. I første omgang har Astrid Sjøli og jeg tenkt å holde kurs i perioden oktober 2017-juni 2018. Bedrifter er velkomne til å kontakte oss for å bestille kurs, sier demenskoordinator Vera K. Lumkjær Nordhagen.

Kursinnhold

Kurset skal hjelpe kursdeltakerne til å gjenkjenne demenssymptomer hos kunder og publikum og gi dem råd til hvordan de best ivaretar integriteten til personer med demens.

- Alle bedrifter som gjennomfører kurset, får et klistremerke som et bevis på at de er en demensvennlig bedrift, sier Vera.

Kursholderne%20Vera%20K.%20Lumkjær%20Nordhagen%20og%20Astrid%20Sjøli 

Det er Vera K. Lumkjær Nordhagen og Astrid Sjøli som skal holde kurs for
bedriftene som vil være med på kampanjen et mer demensvennlig samfunn.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 24.08.2017 11:07:27