Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fotballspillere i Lundevegen 10

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.11.2019 12:13:25
Lundevegen 10

​Lundevegen 10 har gått fra å være bofellesskap for enslige, mindreårige til hybelhus for fotballspillere.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Vi har ikke lenger bofellesskap for enslige, mindreårige flyktninger i Lundevegen 10, men leier ut huset til Trysil Fotballklubb. 

​- Trysil Fotballklubb leier hybler til fotballspillere der fram til 1. mai 2020. Hva kommunen skal gjøre med huset etter den tid, har vi ikke bestemt ennå, sier eiendomssjef Ståle Elgshøen.

Ikke behov

Barnevernsleder Eva Holmseth sier at det i liten grad bosettes nye enslige, mindreårige i kommunene.

- De som allerede bor i Trysil, nærmer seg voksen alder, og omfattes ikke lenger av tiltaket, eller behovet for oppfølging er endret. De som tilhører enslige mindreårige-avdelingen vår, bor nå på egne hybler , sier Eva som en forklaring på at bofellesskapet er avviklet.

Tre årsverk

- Bemanningen er tatt ned tilsvarende, og vi har nå tre årsverk igjen i avdelingen. Fra 1. januar 2020 går vi ned til 2,5 årsverk. Avdelingen er ikke lenger døgnbemannet, men det er folk på jobb kl. 8-20/22 i uka og kl. 12-19.30 på lørdag og søndag, sier Eva.

Kontor

Enslige mindreårige-avdelingen er lagt inn under barnevernstjenesten og barnevernsleder Eva Holmseth og har kontorer sammen med dem i Skredderbakken 8 C. Stig Myrvang er konstituert fagleder. De andre ansatte er Jan Tore Engerbakk, Thomas Hemstad og Camilla Tangnæs.

- De treffes fremdeles på telefon 47 48 60 99, eller eventuelt via barneverntjenestens nummer. Vi følger opp de ungdommene som er igjen, og samarbeidet med andre involverte fortsetter naturligvis som før, sier Eva.  

Sist oppdatert: 15.11.2019 12:48:50