Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Temakvelder for kreftpasienter og pårørende

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.10.2018 17:55:48
Frukt og grønt i hjerteformede piler

Kosthold under kreftbehandling og hvordan møte ernæringsproblemer som følge av kreftbehandling er tema for den tredje av tre temakvelder for kreftpasienter og pårørende. Den er på Sønsthagen tirsdag 20. november.

​Kosthold og ernæringsproblemer var tema på temakvelden for kreftpasienter og pårørende på Sønsthagen tirsdag 20. november kl. 18.

Hovedforeleser var Laila Dufseth. Hun arbeider som klinisk ernæringsfysiolog på Lovisenberg diakonale sykehus, Hospice Sangen.

​Bedre hverdag

Alle som har eller har hatt kreft, og deres pårørende var hjertelig velkomne på tre temakvelder før jul. Det var kreftomsorgen og frivilligsentralen som inviterte til temakveldene som hadde tittelen Bedre hverdag for å mestre livet under og etter kreftbehandling.

Forelesere

Alle kvelder startet med en forelesning. Deretter fortalte pasienter eller pårørende om egne opplevelser. Kveldene ble avsluttet med enkel bevertning og mulighet for å stille spørsmål og dele erfaringer. Av helsepersonell som deltok, var lege, ernæringsfysiolog, fysioterapeut, ergoterapeut og kreftsykepleiere.

Temakveldene

Alle temakveldene var på Sønsthagen i Skredderbakken 8 A i Innbygda. De varte fra kl. 18 til kl. 20.30 og er gratis. Datoene og temaene var:

  • Mandag 22. oktober: Fatigue og seneffekter av kreftbehandling, foreleser Frode Skanke, avdelingsoverlege på LHL-klinikkene Røros
  • Mandag 12. november: Aktivitet og trening i hverdagen
  • Tirsdag 20. november: Kosthold under kreftbehandling og hvordan møte ernæringsproblemer som følge av kreftbehandling

Har du spørsmål, kan du ringe kreftomsorgen på tlf. 488 93 988 mandag-fredag kl. 8-15.30.

Sist oppdatert: 21.11.2018 17:07:31