Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ikke vær statist i eget liv

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 20.03.2018 13:20:00
Linda Øye

​Linda Øye driver sitt eget foretak Fra offer til kriger - der bruker hun sin erfaringskompetanse.

Bildet er hentet fra rvtsvest.no

​Linda Øye utfordret idealsamfunnet og tok et oppgjør med lykkejaget på Sønsthagen 12. april 2018.

​Jeg vil være som alle andre! Det kan du ikke. Alle andre er opptatt, men du kan være mest mulig av deg selv.

Du er deg

Foredraget Ikke vær statist i eget liv med Linda Øye fokuserer på at du som menneske er god nok. - Hva om du kaster bort unødvendig tid på å lete etter alle disse positive tingene og overskygger det du allerede innehar av gode egenskaper? spør hun.

Normalisere galskap

Foredragsholder Linda Øye er kjent for å bruke humor i alvorlige temaer og snakker et språk alle kan kjenne seg igjen i. Hun pleier å si at hennes jobb er å normalisere galskap. Dette har hun gode forutsetninger for å klare da hun har jobbet seg fra å være varig ufør til i dag å drive eget firma med flere ansatte.

Pasientfortid

Slik presenterer hun seg selv:

Linda Øye fra Jæren har erfaring og kompetanse etter å ha tilbrakt mange år som pasient på et psykiatrisk sykehus. Kompetansen hun opparbeidet seg gjennom sine erfaringer har hun tatt med seg inn i det sosiale entreprenørskapet hun har etablert; Fra offer til kriger der slagordet er Å våge, tro og drømme.

Tilbake i arbeid

I regi av dette driver hun kurs. Gjennom kursene i Fra offer til kriger er 16 av 19 deltakere kommet seg tilbake til skole/arbeid. Hun har også (fag)dag uten fag for brukere og ansatte i helsevesenet. I tillegg til at hun har foredrag og humorshowet Åpen dag på lukket avdeling.

Prisbelønt

Hun har sju ansatte, både mennesker med erfaringskompetanse, og fagpersoner. Linda fikk i 2017 Bragdprisen av Rogaland fylkeskommune for sitt arbeid for psykisk helse. I år vant hun Slam, et uformelt mesterskap i fortelling i forbindelse med Garborgdagene 2018.

Arrangør for foredraget i Trysil var Trysil frivilligsentral i samarbeid med enhet psykisk helse i Trysil kommune.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 16.04.2018 08:21:27