Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Godt å bo på Villa Sole

To brune hester står foran hestevogn med kusk og passajerer foran et stort hvitt hus

​Stas å være på tur med hest og vogn.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Ni beboere stortrives i den flotte villaen Sole i Trysil sentrum like ved Trysilelva.

​Alle beboerne har egne lyse trivelige rom med eget bad. Ansatte og beboere har romslige fellesarealer med fin spisesal og stort kjøkken i første etasje. Uteområdet er vest for huset og har utsikt til flomvollen som gir gode turmuligheter.

Botilbudet

Beboerne har fellesmåltider og middagen leveres ferdig laget - og ernæringsmessig riktig sammensatt - fra kjøkkenet på sykehjemmet. Kjøkkenet på er stort og innholdsrikt og gir gode muligheter for baking, oppvask, vaffelsteking og mye mer. Boenheten er døgnbemannet slik at det til enhver tid er personell på plass i bygget. Dette gir en ekstra trygghet for de som bor der. På Villa Sole har de faste nattevakter, og på dag og kveld er det ansatte fra hjemmetjenestens avdeling 1 som er på jobb.

Trivsel

- Så langt ser det ut som om alle trives bra. Bygningen har rom i to etasjer, men vi har tilrettelagt med en trappeklatrer som gjør at de som har behov for det kan bli fraktet opp og ned trappa med trappeklatreren. Tilbudet er så langt positivt mottatt, og de ansatte rapporterer om fornøyde brukere som har en trygg og meningsfull hverdag, opplyser omsorgssjef Britt Støa. 

Hesteskyss

I slutten av juni var beboerne på en hyggelig kjøretur i hestevogn med Åge Hornsletten, som driver Trysil Hesteskyss, og to av hans flotte hester. Bilder fra denne turen kan du se under.

Villaens historie

Sole ble bygget i 1914 av Trysils første tannlege, Ragnvald Hemstad. Det er en elegant villa med jugendpreg. Huset har utvendig profilert liggende panel og skifertak. Da huset ble bygget i 1914 hadde det en komfort som slettes ikke var vanlig i Trysil på den tida. I andre etasje var det baderom med badekar, vaskeservant og vannklosett. Hagen hadde grusganger, gressplen og et sirkelrundt vannbasseng med fontene i midten. I tillegg var det også tennisbane her for en periode. I 1921 kjøpte Trysil kommune huset, og det ble tatt i bruk som distriktslegebolig. I 1970 ble huset solgt til privatpersoner, og det ble butikk i husets nordre del. I 2004 ble huset solgt på nytt, og i 2005 gjennomgikk huset en svært omfattende restaurering. Huset ble da overnattingsstedet Villa Sole.

 

 På tur med hest og vogn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 20.03.2015 08:40:21