Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Frivilligsentralen tar imot lapper til Ull & omtanke

Gunvor Melby Johansen med mange strikkelapper i ulike farger

​Gunvor Melby Johansen har strikket flere hundre lapper som blir varmende tepper til kreftpasienter. Blir du med på dugnaden, kan du levere lappene du strikker, på frivilligsentralen i Trysil.

Foto: Ester Borg Rasmussen, Trysil kommune

​Før sommeren hadde frivilligsentralen mottatt hele 1 023 lapper som har blitt til nesten sju tepper. Nå ønsker de seg flere slike lapper.

​Rundt om i landet sitter mange og strikker lapper som blir til varmende tepper til kreftpasienter. Den landsomfattende strikkedugnaden har fått navnet Ull & omtanke.

Genial ide

Frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen synes ideen til Ull & omtanke er genial. Hun arrangerer handarbeidstreff på frivilligsentralen hver tirsdag, og tenkte at kanskje noen av de som er der, ville strikke lapper. Det ville de.

Tar imot flere

- Samtidig håper jeg at flere strikkeglade vil komme på handarbeidstreffen, sier hun og presiserer at der er vi velkomne enten vi strikker, eller driver med annet handarbeid. Lappestrikkinga er sjølsagt frivillig.

Over 300

Gunvor Melby Johansen fra Innbygda har levert flere hundre lapper på frivilligsentralen i Skredderbakken 8 A.

- Gunvor er på handarbeidstreffen nesten hver uke. Men hun strikker mange lapper hjemme også, sier Ester.

Oppfordring

Gunvor synes det er morsomt å strikke lappene. De er så enkle at strikkinga fint kan kombineres med for eksempel tv-titting. Hun oppfordrer andre til å bli med på den viktige og koselige strikkedugnaden.

Framgangsmåte

Lappen strikkes slik: Legg opp 9 masker i ullgarn på pinne nr. 5. Strikk rettstrikk til lappen er 21 cm høy (bredden på A4-ark), fell av og fest trådene. Bruk gjerne restegarn. Bruk dobbel tråd om garnet er tynt. Vi ønsker helst ensfargede eller ton-i-ton-lapper. Send gjerne med garn til montering..

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 14.08.2016 14:39:17