Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bli med på Ull & omtanke-dugnaden

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.04.2020 08:45:00
Ull & omtanke-lapper

Enkle lapper blir varmende tepper til kreftpasienter. Blir du med på dugnaden, kan du kontakte frivilligkoordinatoren for å få levert lappene.

Foto: Ester Borg Rasmussen, Trysil kommune

Har du litt ekstra tid nå om dagen, må du gjerne strikke lapper til Ull & omtanke-tepper.

​Rundt om i landet sitter mange og strikker lapper som blir til varmende tepper til kreftpasienter. Den landsomfattende strikkedugnaden som har pågått i flere år, heter Ull & omtanke. Bli med!

Unike tepper

- Dugnadsprosjekt ble startet av designfirmaet Customaid. Tanken er at alle kan klare å strikke en lapp eller to eller ti – eller flere. Hver lapp er en lapp nærmere et flott og varmende pledd.  Lappeteppene blir unike og nummererte, sier frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.

Til trøst

Teppene gis til kreftpasienter med et ønske om at hverdagen skal bli litt bedre mens de får behandling mot sykdommen.

- Det er vanskelig å tro annet enn at et pledd strikket av omtenksomme hoder og hjerter over hele landet kan være til trøst når livet er tøft, sier Ester. 

Framgangsmåte

Lappene strikkes slik: Legg opp 9 masker i ullgarn på pinne nr. 5. Strikk alle masker rett til lappen er 21 cm høy (bredden på et A4-ark). Fell av og fest trådene.

- Bruk gjerne restegarn du har liggende. Strikk med dobbel tråd om garnet er tynt. Vi ønsker helst ensfargede eller ton-i-ton-lapper. Dersom du har en rest som ikke rekker til en hel lapp, blir vi glade om du sender resten med som monteringsgarn, sier Ester.

Levering

Frivilligsentralen på Sønsthagen er koronastengt for tida, men Ester tar gjerne imot lapper. Ring henne på 47 47 29 18 eller ebr@trysil.kommune.no og avtal tid og sted.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 15.04.2020 08:54:59