Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Frivilligkoordinatoren søker engasjerte frivillige

En mann sitter og en kvinne står bak ved et treningsapparat

​Frisklivskoordinator Ingar Kristiansen og frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen
ønsker begge at Trysil Frivilligssentral skal bli en god sosial møteplass med mange
brukere og frivillige.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Frivilligkoordinatoren setter fokus på helse og frivillighet og ønsker at det skal myldre av aktiviteter og frivillighet på Sønsthagen.

Ester Borg Rasmussen er godt i gang som frivilligkoordinator. Stillingen er nyopprettet og er et viktig bidrag til å takle de store utfordringene som helsesektoren står overfor i årene som kommer. Hovedoppgaven til frivilligkoordinatoren blir å mobilisere frivillige opp mot Trysil kommunes tjenester.

Trenger frivillige

- Vi trenger frivillige, både enkelt personer og lag og foreninger til ulike funksjoner og oppgaver. Både brukerne av frivilligsentralen og de frivillige inviteres til å være med på å utvikle arrangementer og tjenester. Det å være frivillig skal være uforpliktende, og det blir min oppgave å styre omfanget av frivilligheten. Det er kjempeviktig for oss å skape en god møteplass for frivillighet, så kom gjerne med innspill om du har noen slike, sier frivilligkoordinator Rasmussen.

Ulike oppgaver

Foreløpig trengs frivillige som kan være:
 • besøksvenner
 • følgesvenner
 • aktivitetsvenner
 • leksehjelpere
 • vennskapsfamilie for fremmedspråklige
 • arrangør av temadager
 • tilrettelegger av kulturtilbud på institusjonene
 • transportør
 • behjelpelig med praktisk arbeid

Trysil Frivilligsentral

Trysil Frivilligsentral åpner i september 2014. Sentralen skal organiseres av frivilligkoordinatoren og blir i lokalene til Sønsthagen, Skredderbakken 8 A.
 
Frivilligsentralen skal:
 • være en møteplass for sosialt fellesskap
 • være et kontaktsenter for frivillige lag og foreninger som kan benytte lokalene til møter, kurs, arrangement og lignende
 • være et kontaktsenter for formidling av frivillige tjenester
Målet er at frivillige og andre brukere skal få en tilhørighet til huset og bruke det som en felles arena.

Åpent hus

Sønsthagen er et flerbrukshus med blant annet oppvarmet svømmebasseng og treningssal. Trysil Frivilligsentral skal være åpen mandag, tirsdag og torsdag formiddag. To av dagene legges det til rette for fysisk aktivitet på treningsrommet eller i bassenget. Etter treninga blir det enkel bevertning. - På tirsdager ønsker vi å etablere en uformell møteplass hvor det blir  mulighet for ulike aktiviteter. Vi planlegger også månedlige stunts, for eksempel litteraturstunder, allsang, temadager, foredrag og lignende. Vi vil svært gjerne at de som bruker frivilligsentralen og lag og foreninger kommer med forslag på aktiviter og temaer, sier en engasjert Rasmussen. Huset kan også leies av lag og foreninger på kveldstid.
 
Kontakt Ester Borg Rasmussen hvis du har innspill eller spørsmål om frivilligsentralen og/eller ønsker å bli en frivillig, kontaktinformasjon finner du til høyre.

Bli med og gjør Sønsthagen til et levende hus - en sosial myldreplass!

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 20.03.2015 08:40:16