Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Faten Mahdi Al-Hussaini kom til Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 28.08.2018 10:50:00
Faten Mahdi Al-Hussaini

Faten Mahdi Al-Hussaini har en unik kompetanse når det gjelder både norsk og muslimsk kultur.

​Faten Mahdi Al-Hussaini holdt foredrag om flerkultur og frivillighet på Gammelskula lørdag 20. oktober.

Faten Mahdi Al-Hussaini er kjent fra blant annet NRK-serien Faten tar valget. Hun kom til Trysil for å dele av sin kunnskap om flerkultur og frivillighet.

På Stortinget

Faten Mahdi Al-Hussaini var bare 19 år da hun braste inn i norsk offentlighet. I august 2014 stilte hun seg opp foran Stortinget, grep mikrofonen foran flere tusen mennesker og tok et flammende oppgjør med ekstrem islamisme og voldshandlingene til IS.

Kunnskap

Hun har bodd hele sitt liv i Oslo og er aktiv i kampen mot ekstremisme og radikalisering av ungdom. - Hun snakket om hva vi kan gjøre for at ungdom skal ha nok kunnskap til å ta sine egne valg og ikke bli en del av ekstreme miljøer, sier Lene Bergersen i Shokkin Group Norge.

Heddaprisen 2018

Det er ingen selvfølge at Heddaprisen for særlig kunstnerisk innsats deles ut. I år gikk den til en unik teaterbegivenhet - Utafor med Faten Mahdi Al-Hussaini, Svein Tindberg, Yousef Bartho Al-Nahi, Siri Marie Seim Sønstelie og Tor Itai Keilen. Dette er et eksempel på at store ting kan skje når tro, håp og utholdenhet får virke sammen. Da kan tro bli teater og håp bli realitet, skriver juryen.

Fra Irak

Faten Mahdi Al-Hussaini er født i Kerbala i Irak i 1994. Hun kom til Norge da hun var halvannet år gammel. Faten er eldst av seks søstre.

Billettene kostet 130 kroner og var gratis for medlemmer i Shokkin Group Norge.

 

Sist oppdatert: 26.11.2018 08:26:30