Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Førpremiere på velferdsteknologifilmen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.11.2016 13:51:48
Jan Birger Tangnæs ved nettbrett på frokostbordet

​En trenger ikke være ensom om en bor alene. Jan Birger Tangnæs demonstrerer skypesamtale på nettbrett i regionrådets film om velferdsteknologi.

Foto: Randi Hemstad, Trysil kommune

Regionrådets film om velferdsteknologi har hatt førpremiere - i Trysil.​

​Bare naturlig det, synes regionrådgiver Terje Røe som viste filmen på medlemsmøtet til Trysil pensjonistforening 29. november 2016.

Tryslinger

Naturlig fordi skuespillerne er tryslinger og fra pensjonistforeninga; Jan Birger og Karen Margrethe Tangnæs, og fordi filmopptakene ble gjort i Trysil; hjemme hos Tangnæs, hjemme hos Birgitte Kulås, som fikk en gjesteopptreden som lydmann på kjøpet, og ute i Trysilskogen. Og på toppen av alt ble det hele filmet av en trysling; Jens Petter Larsen fra Refleksfilm.

Et drøyt minutt

Filmopptakene tok en hel dag. Resultatet er klippet ned til en filmsnutt på ett minutt og ti sekunder; akkurat passe lang som informasjonsfilm på kinoer, servicekontorer, legekontorer, hjemmesider og andre steder i regionrådets kommuner; Trysil, Engerdal, Elverum, Åmot, Stor-Elvdal og fra 1. januar også Våler.

Hjemme lenger

Poenget med filmen er å gjøre oss nysgjerrige på enkel velferdsteknologi som gjør at vi kan bo hjemme lenger uten å følge oss utrygge og ensomme. Filmen viser tre løsninger; lys som slår seg på når vi reiser oss fra senga, skypesamtaler på nettbrett og en GPS med alarmknapp slik at vi kan varsle om hvor vi er dersom vi går oss bort, eller noe annet uforutsett skjer.

Mottoet

Du kan bo hjemme lenger enn du tror, er filmens budskap. Og mottoet er: Ved å ta i bruk velferdsteknologi, tar du ansvar for eget liv.

Ingen erstatning

Terje Røe understreket at velferdsteknologi aldri kan erstatte omsorgen fra helsepersonell med store hjerter og varme hender.

- Men det er et supplement. For eksempel fins det teknologi som hjelper deg å ta riktig medisin til riktig tid uten at hjemmetjenesten er innom deg 2-3 ganger om dagen. Vi håper mange tar i bruk velferdsteknologi etter hvert, sa han og utbrakte en skål for Trysil pensjonistforening og ekteparet Tangnæs.

Terje Røe foran filmlerretet   Jan Birger Tangnæs i skogen.jpg

Regionrådgiver Terje Røe hadde førpremiere på                      Jan Birger Tangnæs demonsterer GPS-bruk i skogen. Den
velferdsteknologifilmen for Trysil pensjonistforening.                kan gi økt trygghet og frihet for blant andre demente på tur

Her forteller Karen Margrete Tangnæs om bingogevinsten        og deres pårørende hjemme.
til en venn via Skype.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune                           

Sist oppdatert: 15.03.2017 18:49:25