Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Dagsenteret på Østhagen er i gang

Astrid Sjo Hagen og Ann Solveig Karlsen

​Astrid Sjo Hagen og Ann Solveig Karlsen er spesialhjelpepleiere med etterutdanning i psykisk helsearbeid. Begge har fått nye jobber på dagsenteret på Østhagen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

De er heldige de fire som så langt har fått plass på dagsenteret på Østhagen. Det er givende, trygt og godt både for dem og deres nærmeste.

​Dagsenteret på Østhagen er et tilbud til tryslinger som har fått demens og fortsatt bor hjemme. Det er åpent kl 9-15 mandag og onsdag i partallsuker og mandag, onsdag og torsdag i oddetallsuker. 

Til dekket bord

Takket være testamentarisk gave fra Thora og Eilert Gundersen har dagsenteret fått egen bil som de ansatte henter og bringer brukerne i. Før de tar fatt på kjøreturen om morgenen, setter de fram frokosten, for det er koselig for brukerne å komme til dekket bord. Starten på dagen kan ikke være bedre. Og ikke avslutningen heller. Dagen avrundes med felles middag før de kjøres hjem.

Aktiviteter

På dagsenteret får brukerne drive med aktiviteter som er tilpasset og tilrettelagt for hver enkelt.

- De skal på ingen måte aktiviseres i hjel, men de skal få drive med ting de synes er meningsfylte og artige. Og vi går en tur hver dag, sier Ann Solveig og Astrid som jobber der.

Epledagen

Årstidene bestemmer mye av det som skjer på dagsenteret. På epledagen bakte de eplekaker. Det ga mersmak i ordets rette forstand. Det vil de gjøre mer av.

Advent

Nå skal de lage adventskalender, og til det trenger de 24 hermetikkbokser i fiskeboller-størrelse. Hvis du har noen å avse, ring dagsenteret på 47 97 52 27 for å høre om de har fått alle de trenger, eller ikke. De har mer på tapetet i førjulstida også; de skal blant annet brygge øl, lage sylte og kanskje gå julebukk.

Tre ansatte

I oppstartfasen har dagsenteret tre ansatte; spesialhjelpepleierne Ann Solveig Karlsen (50 %) og Astrid Sjo Hagen (30 %) og demenskoordinator Vera Lumkjær Nordhagen (40 %). Ifølge Vera er planen å ta inn to nye brukere i november, og to til i desember. Mer enn åtte har de ikke bemanning til foreløpig.

Søknader

Dagsenteret på Østhagen er for hjemmeboende tryslinger med demens. Plassene tildeles etter søknad til tjenestekontoret. Brukerne betaler 150 kroner per dag, og da er måltider, skyss etc inkludert.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 16.02.2017 11:30:15