Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vi ønsker oss flere besøksvenner

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.04.2017 13:14:37
Sentrale personer i forbindelse med opprettelsen av besøkstjenesten i Trysil

​Frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen, rådgiver Margrethe Nordby i Hedmark Røde Kors, besøksvenn Tove Bjerkli i Elverum Røde Kors og diakon Birthe Øverby håper mange tryslinger har lyst til å bli besøksvenner.

​Har du lyst til å gjøre en liten innsats for at noen skal føle seg mindre ensom? Bli besøksvenn!

​Også i Trysil er det mange ensomme. Både gamle og yngre. Folk som bor hjemme, og folk som bor på institusjon.

Kurs

Nå håper vi riktig mange tryslinger har lyst til å hjelpe noen til å bli litt mindre ensomme. Derfor etablerer vi besøkstjeneste i samarbeid med Hedmark Røde Kors og inviterer til kurs på Sønsthagen mandag 22. mai kl 18-21. Meld deg på til frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen - se kontaktinfo til høyre - innen 18. mai.

1-2 timer i uka

- Besøksvenner må ha fylt 18 år. Vi ønsker at besøksvennene kan stille opp 1-2 timer i uka, men det er ikke noe absolutt krav bare de kan komme på besøk med jevne mellomrom. Etter kurset innkaller vi besøksvennene til en samtale for å få oversikt over ønsker og behov, sier Ester.

Lettere hverdag

Røde Kors sine besøksvenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre, står det på Røde Kors sine sider. Høres det ikke givende ut å være med på det laget? Besøksvennen og den som får besøk, bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter - eller treffes bare for å prate.

Verdifull kaffekopp

Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle. Besøksvennene lager også felles sosiale møteplasser som tilstelninger, turer, utflukter, trimgrupper og andre arrangementer, skriver Røde Kors.

God oppfølging

- Besøksvennene i Trysil vil få god oppfølging. Vi er også ute etter en frivillig som fra basen på Sønsthagen kan lede og koordinere besøkstjenesten. Interesserte kan ta kontakt med meg. Får vi ikke tak i en frivillig, vil koordineringa bli lagt til frivilligsentralen i samarbeid med Røde Kors og arbeidsgruppa vår, sier Ester.

Arbeidsgruppa

Både frivilligsentralen og kirken har også tidligere skaffe besøksvenner, men behovet er større enn de har klart å dekke. For å få større fokus på den viktige oppgaven har de nå satt ned ei kommunal arbeidsgruppe som består av frivilligkoordinator, diakon Birthe Øverby, assisterende avdelingsleder i hjemmetjenesten avdeling 1 Ingrid Kristine Neby og leder for tjenestekontoret Ruth Norderhaug Hammer. Målet er å etablere en god besøkstjeneste i Trysil. 

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 23.05.2017 00:53:55