Mange tryslinger deltok på lærerik demenskonferanse

Deltakere på demenskonferanse for Innlandet 2016

​16 helse- og omsorgsarbeidere hadde to lærerike dager på demenskonferanse på Lillehammer.

Foto: Siv Bekkvang Stengrundet, Trysil kommune

​16 helse- og omsorgsarbeidere fra Trysil har vært på konferanse og skaffet seg verdifull kunnskap om demens.

Hva er viktig for deg? het årets demenskonferanse for Innlandet på Lillehammer.

Program

I løpet av to dager fikk deltakerne blant annet høre om Demensplan 2020, etikk og demens, livsløp - øyeblikk fra livet, en bedre helsetjeneste for eldre og kronisk syke, hva demens koster, velferdsteknologi, motivasjonsteknologi, aktivitetsvenn og forebygging og rehabilitering.

På rett veg

- Vi lærte mye nytt og fikk også bekreftet at vi gjør mye bra, og at det vi planlegger for framtiden, er rett veg å gå, sier avdelingsleder i 4. avdeling på sykehjemmet Siv Bekkvang Stengrundet.

Tryslingene

Fra Trysil var alle avdelinger både på sykehjemmet og i hjemmetjenesten representert. I tillegg deltok demenskoordinatoren samt Olav Teppen fra Nasjonalforeningen for folkehelse. Disse helse- og omsorgsarbeiderne i Trysil deltok på konferansen:

• Vera K. L. Nordhagen
  • Benedicte Berg
  • Martina Skottheim
  • Tove Bekkelund
  • Siv Bekkvang Stengrundet
  • Eva Løken
  • Berit Elvira Hanstad
  • Elisabeth Næsbak
  • Malin Hammer
  • Une Buflod
  • Erlend Buflod
  • Inga Krogh Jota
  • Villrun Riseth
  • Else Kilden
  • Gunn Fengsrud
  • Lieke van Zwienen

Motivasjon

- Vi prioriterte denne konferansen fordi det var faglig spennende temaer som ga oss motivasjon og inspirasjon for vårt videre arbeid. Det er en billig konferanse, bare 1 000 kroner per deltaker for to dager. Det gjør at vi kan dra flere fra samme avdeling. Når flere får samme kunnskap, er det enklere å komme hjem med nye ideer og omsette dem i forbedring av tjenesten, sier Siv.

Demenssykepleier

Etter konferansen sa demenskoordinator Vera K. L. Nordhagen at det hadde vært mange spennende temaer og at presentasjonen av prosjektet Livsløp var spesielt motiverende. Det er også viktig for henne å møte demenskoordinatorer fra andre kommuner.

Kafe på sykehjemmet

Tove Bekkelund i 2. avdeling på Trysil sykehjem fikk mange gode ideer fra andre sykehjem og synes ideen med kafe på sykehjemmet i Kongsvinger er genial. Hun gleder seg til å dele ideene med kollegene sine.

Møter

Martina Skottheim i 4. avdeling på sykehjemmet fikk flere ideer til forbedringer i møtene med pasienter og pårørende.

Forskning

Sykehuset Innlandet og Hedmark og Oppland er den regionen i landet som bidrar med mest data til forskning på demens i Norge, ifølge Siv. Alle kommunene i Hedmark er med. Trysil sykehjem bidrar med forskningsdata gjennom SamAks, samhandling mellom alderspsykiatrisk avdeling og kommunale sykehjem.

Arrangører

Alderspsykiatrisk forskningssenter, Sykehuset Innlandet, Fylkesmannen i Hedmark og Fylkesmannen i Oppland var arrangører for denne kunnskaps- og erfaringsbaserte konferansen om demens.

Martina Skottheim, Benedicte Berg, Malin Hammer Knut%20Engedal
Martine Skottheim, Benedicte Berg og Malin Hammer var tre av tryslingene som deltok på demenskonferansen der blant annet professor emiritus Knut Engedal snakket om aldring og helse.
Foto: Siv Bekkvang Stengrundet, Trysil kommune

Sist oppdatert: 30.01.2017 11:54:14