Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Å mestre livet med en kreftdiagnose

Kvinne i hvit genser og blått skjerf står foran ei furu

​Kreftsykepleier Irene Nygård Pedersen inviterer alle til
foredrag på Moren-salen.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Det blir foredrag om temaet i Moren-salen tirsdag 24. mars kl 19.

Kreftsykepleier Irene Nygård Pedersen inviterer til åpent foredrag med mulighet for å stille noen spørsmål eller utveksle erfaringer med andre i etterkant over en kopp kaffe/te.

Hvordan takle

Livet byr på mange utfordringer. En av dem er å bli rammet av alvorlig sykdom som for eksempel kreft. Hva er årsaken til at man blir syk? Hvilke tanker og reaksjoner oppstår og hvordan takler den syke og familien dette?

Forskjellige sykdomsforløp

Sykdomsforløpene vil variere; mange blir helt friske, mens andre lever livet ut med sin diagnose. En del kreftpasienter lever med sin sykdom i mange år med de utfordringer det gir, ved en stadig utvikling av sykdommen og bivirkninger knyttet opp mot diagnose og behandling. For enkelte pasienter vil kreftsykdommen dessverre gi en rask utvikling og tidlig død.

Ulike opplevelser

Kreft rammer i alle aldre. Få barn får kreft, mens eldre rammes oftere. Kreftsykdommen blir for mange en trussel mot livet og den rammer ikke bare den enkelte, men hele familien blir berørt. Hver pasient er unik og bærer sin sykdomsopplevelse.

Hjelp og oppfølging

Det finnes like mange måter å takle dette på som det finnes mennesker. Vi er alle forskjellige, derfor må hver enkelt person møtes individuelt i forhold til sine reaksjoner og behov for hjelp og oppfølging.

Velkommen!

Skrevet av kreftsykepleier Irene Nygård Pedersen
.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 25.03.2015 00:54:38