Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ut og stjæle hester på seniorkinoen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.05.2019 08:19:36
Rollebilde fra filmen

​67 år gamle Trond ser tilbake på barndoms- og ungdomstida si i Ut og stjæle hester.

Foto: Nordisk Film Distribusjon

​Fredag 10. mai kl. 11.30 viste vi norske Ut og stjæle hester på seniorkinoen.

​Filmen er delvis spilt inn i Nordre Trysil.

Ungdomsminner

Vi møter 67 år gamle Trond, spilt av Stellan Skarsgård, som har blitt enkemann og flytter fra byen til barndomsbygda. Dette utløser minner fra ungdomstida, og han konfronteres med følelser og handlinger som ligger 50 år tilbake i tid.

Poetisk om såre tap

Modent og poetisk om såre tap og dype savn, skriver Filmpolitiet i NRK. Og videre: Dette er en langsom film som dveler ved uttrykk og sinnsstemninger, utspilt mot majestetisk natur. Skjebnene som sakte, men sikkert glimter frem, er store, dype og opprivende. Svært mye av filmens mening ligger i det usagte og ugjorte.

Kritikerrost

Filmen er basert på Per Pettersons kritikerroste roman med samme navn. Manus og regi er ved Hans Petter Moland. Filmen fikk Sølvbjørnen for beste foto på den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

Biteti

Billettene til seniorkinoen selges i døra og koster 50 kroner. Og da er servering i vestibylen etterpå inkludert. Medlemmer i Trysil demensforening kommer inn gratis. Seniorkinoen er et samarbeid mellom demensforeningen, frivillige, frivilligsentralen og kinosjefen.

 

Sist oppdatert: 20.05.2019 08:42:53