Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ungen på seniorkinoen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.07.2019 13:40:39
Britt Langlie og Sølvi Wang i rollebilde fra filmen

​Åffer ser'u'n ikke inn i øya, synger Hønse-Lovisa (Sølvi Wang) til Milja (Britt Langlie) Ungen som vi viste på seniorkinoen 16. august.

​Fredag 16. august 2019 viste vi Oskar Braatens Ungen på seniorkinoen.

Teaterstykket fra 1911 var Braatens store gjennombrudd som forfatter. Det ble satt opp på Nasjonalteateret allerede i 1913, ble spillefilm i 1938, TV-film i 1960, musikal i 1973 - og kom så som musikalfilm på kino i 1974, og det er den vi viser på seniorkinoen.

Handlingen

- Ungen er fortellingen om Milja som blir kjørt på tjukken av Julius. De er begge arbeidere ved en av Oslos fabrikker og lever under enkle kår. Julius har mistet jobben sin på grunn av fyll og har vært utro mot Milja med den løsslupne Petrina. Milja må ta seg av ungen alene, noe som ville vært umulig uten barnehagetilbudet til Hønse-Lovisa. Men Milja tror livet vil bli bedre om hun gir opp ungen sin til adopsjon hos en rik familie. Hønse-Lovisa bruker omvendt psykologi og sier alt blir så mye bedre bare man blir kvitt ungen. Men dette er ingen tragedie, og alt ender til slutt bra for mor og barn, skriver Michael Wynn på sin blogg norskfilm.montages.no.

Hovedroller

I hovedrollene finner vi Britt Langlie som Milja, Sølvi Wang som Hønse-Lovisa, Bjørn Skagestad som Julius og Kirsti Kolstad som Petrina. Og blant sangene publikum fikk et gledelig gjenhør med, var Lørdagskveld!, Drømmen om morrada'n, Småfolk, Julius og Åffer ser'u'n ikke inn i øya.

Biteti

Som vanlig på seniorkinoen var det servering etterpå. Hele moroa koster bare 50 kroner (gratis for medlemmer i Trysil demensforening). Billettene selges i døra.

- På seniorkinoen er alle som har passert 60 og deres følge velkomne! hilser arrangørene; Trysil kommunes frivilligsentral og kinosjef, Trysil demensforening og frivillige.
 

Sist oppdatert: 19.08.2019 07:48:42