Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tørberget dagsenter på Furutangen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.02.2018 10:19:49
Tørberget dagsenter ved middagsbordet

​Elgkarbonader med grønnsaker og potetbåter smakte veldig godt, rapporterer Tørberget dagsenter fra Mattisstua på Furutangen i Åmot.

Foto: Marielle Heien, Trysil kommune

​Mange drar til fjells i vinterferien - så også Tørberget dagsenter.

​Og mange velger å reise ut av hjemkommunen - så også Tørberget dagsenter. De dro til Furutangen i Osen i nabokommunen Åmot.

Fullt i lokalet

Vanligvis møtes de i Tørberget samfunnshus, men som flere andre samfunnshus i Trysil, er det et populært og rimelig overnattingstilbud til grupper i vinterferien. Så der var det fullt 26. februar. Men folk i Vestre gjør seg ikke bet.

Ut på tur

De er vant til å møtes bortimot hver mandag, annenhver gang i regi av aktivitørene i Trysil kommune, annenhver gang i regi av frivillige. I vinterferien var det aktivitørene som hadde ansvaret for dagsenteret. Og de er turglade. Men ville flere være med? Ja, så klart!

Til fjells

- Mange hadde hørt om Furutangen i Osen, men aldri vært der. Så da bestemte i oss for å reise dit. Det angret vi ikke på, for der var det koselig, rapporterer aktivitør Marielle Heien.

Mattisstua

- Vi fikk servering i Mattisstua, en kafé som ligger ved foten av skianlegget. Der fikk vi elgkarbonader med grønnsaker og potetbåter - det smakte veldig godt, sier Marielle.

Skianlegget

På Furutangen er det over 500 hytter, skisenter med to heiser og fem nedfarter, rundt 70 kilometer langrennsspor. Nå benyttet ikke de reisende fra Tørberget dagsenter noe av det, men de fikk sett seg om i området og syntes de hadde hatt en riktig så hyggelig dag i kaldt, men flott vær.

Utenfor MattisstuaSkiheis på FurutangenI solveggen

 

Sist oppdatert: 28.02.2018 10:38:02