Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sven Pettersen får frivillighetsprisen 2018

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 16.11.2018 11:45:00
Sven Pettersen og Else Myhr

​Sven Pettersen og Else Myhr på PKM 2016.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Sven Pettersen får Trysil kommunes frivillighetspris 2018.

​Det har et enstemmig hovedutvalg for helse og omsorg vedtatt til stor applaus.

- I år var det igjen mange gode kandidater å velge mellom, men prisvinneren utmerker seg og har også gjort det over en lengre tid. Dette er ærlig fortjent Sven Pettersen! sier utvalgsleder Randi Sætre.

Travel prisvinner

Det var knyttet en viss spenning til om prisvinneren var mulig å få tak i på telefon, men på tredje forsøk svarte Sven. Og at prisvinneren er en travel mann i frivillighetens ånd, er det ingen tvil om. Pettersen kom nemlig rett fra sang og musikk på Borgtun da Randi ringte han.

Takknemlig vinner

- Så koselig, tusen hjertelig takk! Jeg representerer mange frivillige, så jeg har sagt at hvis jeg vinner, så skal jeg ta med de andre kandidatene ut og spise bra for frivilligheten på Radisson, forteller en blid og fornøyd prisvinner.

Begrunnelsen

Kandidaten ble foreslått av Turid Mobæk og Per Jon Stengrundet som skriver:
Vi vil foreslå Sven Pettersen til å motta årets pris. Sven har i mange år vært med og spredd glede med trekkspillet sitt på forskjellige avdelinger på sykehjemmet. Med spillet sitt, humøret og ablegøyer har han satt farge på hverdagen til beboerne, som uten unntak er veldig glad i han Sven. For tida bidrar Sven inntil tre ganger per uke, og gjerne oftere om han blir spurt.

Sven Pettersen har også vært en nøkkelperson ved Støa Kanal, først som initiativtaker for å ruste opp dette gamle kulturminnet, siden som en sentral skuespiller i kanalspillet. Før årets spill la han ned en enorm dugnadsinnsats, blant annet sammen med Olav Teppen og Bjørn Støa, for å reparere vasshjulet ved kanalen. Uten dette ville det trolig ikke blitt gjennomført noe kanalspill i år.

Sven Pettersens engasjement i ymse lag og foreninger ellers gjennom mange år, har også hatt stor betydning for hans kandidatur til frivillighetsprisen.

Vi som er forslagsstillere, deltar sammen med Sven på sang og underholdning på Borgtun en gang i uka, og kan skrive under på den betydningen han har for beboerne der! De lyser opp som sola når Sven kommer!

Og overrekkelsen av den tredje frivillighetsprisen til Trysil kommune blir rundt 5. desember som er FNs frivillighetsdag.

Sist oppdatert: 16.11.2018 11:46:18