Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sven Pettersen er årets frivillig i Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 10.12.2018 22:25:00
Sven Pettersen får frivillighetsprisen

​Sven Pettersen har vært og er frivillig på mange arenaer.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

- Vi skulle hatt en Sven Pettersen på ethvert hjørne. Slike gutter det vil gamle Norge ha! sa prisutdeler Knut Løken.

​Og varaordføreren stemte like godt i med en sang til prisvinneren, med sjølskrevet tekst til melodien Mot i brystet:

Rak i ryggen, skjegg på kinna,
Altmet blid ø trivlig.
Farter rundt i bilen din,
Har altmet tid
Tell å bruke timer på
øss are her i bygda.
Unikum det er du, det finns inga tvil.
Støa, kanalspell
Bygdetun med sjel
Sjukehjem og andre stan er du.
Stiller opp for felleskapet,
Sprer humør ø hygge
Slekke guter det vil vi i Trysil ha.

Prisen

- For meg, som varaordfører, er det herved en stor ære å få dele ut prisen til Sven Pettersen. Prisen består av diplom, heder og ære samt en sjekk på 5 000 kroner. Gratulerer med dagen. Håper denne oppmerksomheten gir deg inspirasjon til å fortsette din innsats på det frivillige plan. Lykke til videre med ditt brede engasjement! sa Knut Løken.

Begrunnelsen

Sven Pettersen ble foreslått av Per Jon Stengrundet og Turid Mobæk, samt Johannes Flermoen:

Sven har i mange år vært med og spredd glede med trekkspillet sitt på forskjellige avdelinger på sykehjemmet. Med spillet sitt, humøret og ablegøyer har han satt farge på hverdagen til beboerne, som uten unntak er veldig glad i han Sven. For tida bidrar Sven inntil tre ganger per uke, og gjerne oftere om han blir spurt.

Sven Pettersen har også vært en nøkkelperson ved Støa Kanal, først som initiativtaker for å ruste opp dette gamle kulturminnet, siden som en sentral skuespiller i kanalspillet. Før årets spill la han ned en enorm dugnadsinnsats, blant annet sammen med Olav Teppen og Bjørn Støa, for å reparere vasshjulet ved kanalen. Uten dette ville det trolig ikke blitt gjennomført noe kanalspill i år. Sven Pettersen berømmes også for sin innsats gjennom mange år som leder for Trysil Historie- og museumslag og for sitt engasjement for lasskjørermonumentet.

Sven Pettersens engasjement i ymse lag og foreninger ellers gjennom mange år, har også hatt stor betydning for hans kandidatur til frivillighetsprisen.

To av forslagsstillerne deltar sammen med Sven på sang og underholdning på Borgtun en gang i uka, og kan skrive under på den betydningen han har for beboerne der! De lyser opp som sola når Sven kommer!

Mye kunnskap på mange arenaer

- For egen del kan jeg understreke forslagstillernes gode ord om prismottakeren. Hans store engasjement, alltid gode humør og enorme kunnskap om trysilkulturen gjør ham til et unikum i frivillig sammenheng. I et samfunn der det forventes mer og mer av at det offentlige skal stille opp i et og alt, er Sven den rake motsetningen. Han ser betydningen av dugnad, det vi klarer å skape i et fellesskap og ringvirkningene det gir i vårt lokalsamfunn, sa Knut.

Prisvinnerens takk

- Tusen, tusen takk. Da jeg skulle begynne å tenke etter hva jeg egentlig har gjort for frivilligheten, så fant jeg ut at jammen har jeg vært med på mye opp gjennom åra. Jeg er glad for å stå her som en representant for alle frivillige, sa en blid og fornøyd vinner.

Gaver og taler

Det var mange som ville holde en tale og overrekke prisvinneren en gave; Per Jon Stengrundet som synger og spiller med Sven på Borgtun, enhetsleder Kristin Opgård, Hilding Sponberg fra Trysil historie- og museumslag, Olav Teppen og Bjørn Støa fra Støa Kanal, Frank Bjørseth fra Østby historielag, Johannes Flermoen, søsteren til Sven, Liv Rønningen på vegne av seg selv og Trysil demensforening og Ingrid Østby leste dikt.

Støkrok

Og Sven han hadde jammen med seg en gave han også. Olav Teppen og Bjørn Støa, som han har hatt mange dugnadstimer sammen med på Støa kanal og i Kanalspillet, fikk hver sin støkrok - og det ble godt mottatt.

Hedre frivilligheten

- Frivillighetsprisen skal hedre frivilligheten og med 148 000 årsverk i Norge i frivillighet, dette er tall fra SSB - så er frivillighet av stor betydning i samfunnet vårt, sa frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen som sluttet seg til rekken av mange gratulanter.

Til høyre kan du lese mer om tidligere prisvinnere.

Gratulerer med frivillighetsprisen Sven!

 

 Bildeglimt fra prisvinnerfesten

Frivillighetsprisen 2018Frivillighetsprisen 2018 (2)Frivillighetsprisen 2018 (3)Frivillighetsprisen 2018 (4)Frivillighetsprisen 2018 (5)Frivillighetsprisen 2018 (6)Frivillighetsprisen 2018 (7)Frivillighetsprisen 2018 (8)Frivillighetsprisen 2018 (9)Frivillighetsprisen 2018 (10)


Sist oppdatert: 10.12.2018 22:21:37