Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Dagsentrenes sommertur

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 07.07.2017 13:40:00
Kvinner og menn er samlet foran Klevfos Industrimuseum

​Foran Klevfos Industrimuseum.

Foto: Marielle Heien, Trysil kommune

​I år gikk ferden til Løten med besøk på Klevfos Industrimuseum og Munch-senteret, før reisefølget inntok en bedre middag på Basarene restaurant på Hamar.

​Her forteller aktivitør Marielle Heien om turen med dagsentrene tidligere i sommer:

Livet til arbeiderne på fabrikken

På Klevfos Industrimuseum fikk vi kaffe og kringle før omvisningen startet. Vi fikk høre om livet på Klevfos og industriarbeiderne. Fabrikken er nesten komplett med alle maskiner, damanlegg, verksted, smie og boliger - en svært interessant omvisning.

Arbesdaer

Inne i fabrikken i Hollenderiet, spilles det teater hvert år. Arbesdaer ble skrevet av Tor Karseth til 100-års jubileet for fabrikken i 1988. Stykket forteller i ord og toner om livet på fabrikken, både for arbeiderne og familiene deres. Dagsentrene fikk en smakebit av forestillingen da guiden vår like godt tok noen sanger fra Arbesdaer.

Munch

Så var det tid for omvisning på Munch-senteret. Her fikk vi høre om Munch sin oppvekst samt se bilder. Og tida, ja den gikk så altfor fort. Nå var det middagstid.

Gourmetmåltid

Turen gikk så til Basarene restaurant og her ventet et riktig herremåltid. Til hovedrett fikk vi kalvefilet med auberginepure, bakte cherrytomater, balsamicosirup og solørpoteter, og til dessert fikk vi servert sorbet med friske frukter og bær. Det smakte gørgøtt!

Mette og godt fornøyde vendte vi hjem. Det ble en super dag med masse fine opplevelser. Og en ekstra takk til den flinke guiden vår som gjorde omvisningen til en fantastisk opplevelse!

 Bildeglimt fra dagsentrenes sommertur til Løten og Hamar

Sommertur 2Sommertur 4Sommertur 5Sommertur 6Sommertur 8Sommertur 9Sommertur 11Sommertur 12Sommertur 14Sommertur 15Sommertur 16Sommertur 18Sommertur 21Sommertur 22Sommertur 23Sommertur 24Sommertur 25

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 14.08.2017 12:21:15