Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Solveig og Ruth er verdige vinnere av årets frivillighetspris

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 07.12.2017 13:20:00
Ruth Blixt, Knut Løken og Solveig Skjærstad

​De blide prisvinnerne Ruth Blixt og Solveig Skjærstad med  Knut Løken.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Det ble en varm, morsom og rørende prisvinnerfest for Solveig Skjærstad og Ruth Blixt da frivillighetsprisen ble delt ut.

​Prisvinnerne ble godt feiret på Sønsthagen på selveste FNs frivillighetsdag, 5. desember 2017.

- Dagens vinnere er et glitrende eksempel på frivillige som gjør en innsats av stor betydning for mange i Trysil, sa Ester Borg Rasmussen da hun ønsket velkommen til prisvinnerne og gjestene.

Travle vinnere

Solveig og Ruth er altså vinnere av årets frivillighetspris. Og de er et travelt tospann. Det er babysang og småbarnsang i kirkens regi. Solveig er ofte forsanger på gudstjenester, akkompagnatør på Kafferasten, som er kirkens hyggetreff for eldre, samt en viktig forsanger og solist på musikkandaktene på sykehjemmet. I tillegg til alt det kirkelige engasjementet underholder også Solveig ukentlig i etasjene på sykehjemmet og på Østhagen. Dette er frivillighet gjennom hele livet.

Råker publikum midt i hjerte

- Det er ei stor glæe å få dele ut årets frivillighetspris. Et bedre tospann skal man lete lenge etter, sa varaordfører Knut Løken, som var ekstra glad for at ordføreren ikke kunne stille på utdelinga, slik at han selv kunne få den store æren å dele ut prisen. Og Knut han hadde for anledningen skrevet en egen sang - Tell Solveig og Ruth:


Det kjem 2 jenter igjennom bygda,
dem vandrer fort ø med retning klar.
I mange år har vi sitt dem kute,
ø etter hørt skjønt hørt hen dem skar.
Det er a Solveig med assistenten,
a Ruth, ja litt tå et supert par.
I 17 år har dem gått i sammen
ø ordne samsang for mor og barn.
I dag er tida før øss ø takke,
en viktig pris vi skar dele ut.
En verdig vinner, det syns vi alle.
Vi gratulerer til Solveig, Ruth!!

Hele den flotte sangen finner du til høyre.

Vinnernes takk

Det var to glade og rørte prisvinnere som takket. Ruth leste også to dikt av Skjæraasen; Onga våre og Lykke. Solveig takket med to fine sanger; Låt mig få tända ett ljus og Vi tenner våre lykter når det mørkner. Og det var slettes ikke bare prisvinnerne som var rørt, det ble tørket mange godtårer hos flere av oss gjestene.

17 år med babysang

Forslagsstiller Birthe Øverby takket også prisvinnerne: - Tenk i snart 20 år har dere drevet babysangen, småbarnsangen og andre engasjement i kirken, på sykehjemmet og i samfunnet forøvrig. Og gjennom alt dette har Solveig Ruth ved sin side og bidrar med alt som behøves og mer til. Takket være Ruth og Frode Grøstad, tidligere prest i Trysil, fikk dere også menighetsbarnehagen opp å stå.

Heltene i barnehagen

Det kom også takketelegram fra Trysil Menighetsbarnehage: - De små i menighetsbarnehagen gleder seg enormt til Solveig og Ruth skal komme. Se der kommer de, pleier de å rope og samler seg ved vinduet og venter til de er vel inne. Takk for at dere sprer glede med sang og musikk, hilste menighetsbarnehagen.

1 240 liter vaffelrøre

- Jeg må også takke Liv Berg som i alle år, 17 år! har stilt opp med vaffelrøre. Det er mange liter det, og vi anslår det til å være godt over 1 200 liter, sa Birthe.

Birthe Øverby og Liv Berg
Birthe Øverby takker Liv Berg.

Flere takket

Det var flere som ville takke med både fine ord, blomster og dikt; Avdelingsleder 3. avdeling på sykehjemmet Siv C. Bekkvang Stengrundet, avdelingsleder hjemmetjenesten avdeling 3 Tim Wallace, Liv Rønningen, Olav Teppen og Bjørg Tellefsen, Ruths søster, sistnevnte leste Gammelvegen av Einar Skjæraasen.

Trysil kommunes frivillighetspris er diplom, blomster og 5 000 kroner til hver av prisvinnerne.

Og som Siv sa det: - De som driver med frivillighet er lykkelig - og det ser vi, og det er vi så takknemlig for!

Sist oppdatert: 07.12.2017 13:18:00