Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Velkommen til sittedans

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 23.09.2019 11:04:39
Sittedans

​Annenhver onsdag fra 2. oktober 2019 er det sittedans i arbeidsstua på sykehjemmet.

​Annenhver onsdag, i partallsuker, kl. 11-12.30 blir det sittedans i arbeidsstua på sykehjemmet.

​Sittedans er enkle bevegelser med armer og bein som i hovedsak gjøres sittende på en stol.

Til musikk

Deltagerne sitter i en halvsirkel slik at alle kan se instruktøren. Hver dans er laget til en kjent og kjær melodi. Programmet er forholdsvis likt til alle sangene, slik at deltakerne kan kjenne igjen musikken og bevegelsene fra gang til gang.

Fysisk trening

Sittedans er god fysisk trening. Man får bedre kondisjon og koordinering og styrket muskulatur. Vi holder på cirka 45 minutter, noe som kjennes på kroppen etterpå. Dette er god trim på en enkel, morsom og sosial måte.

Målgruppe

Sittedans er for alle, men passer spesielt godt for dem som har problemer med å gå turer. Med instruksjon i enkle bevegelser, i sittende stilling, kan en få en fin opplevelse av å fortsatt kunne danse. Dansen har en utpreget sosial profil og er utformet på en måte som gjør at den passer for alle.

Hvem kan være med

- Alle hjemmeboende som ønsker lett og morsom fysisk aktivitet i sosialt fellesskap med andre, er hjertelig velkommen. I tillegg er alle beboere på Trysil sykehjem, som har glede av det, også hjertelig velkommen, sier frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.

Sosialt

Etter sittedansen avslutter vi med kaffe og vafler. Tilbudet er gratis. Ingen påmelding – her er det bare å møte opp, opplyser Ester.

Velkommen til ei hyggelig glad stund!

Arrangør er Trysil frivilligsentral i samarbeid med frivillige.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 03.10.2019 08:16:24