Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Populært dagsenter i Ljørdalen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.03.2017 15:10:00
Håndarbeid, kortspill og kaffekos

​Noen spiller kort, andre driver med håndarbeid, noen drikker kaffe, og alle trives på dagsenteret i Ljørdalen.

Foto: Marielle Heien, Trysil kommune

​Det går i lappeteppelapper, kortspill, ulv og Trump på dagsenteret i Ljørdalen for tida. Og så ler de mye.

For det er altså så trivelig når grendefolket som har passert middagshøyden - så vidt eller godt og vel - samles på dagsenteret i lokalet Lund en torsdag eller to eller tre i måneden.

Julemesse

Dagsenterets årlige julemesse opptar mange hele året. Flere er allerede i gang med å strikke lapper til lappeteppet. Andre er ivrige i nisseproduksjonen. Noen bruker heklenåla og lager halvstaver og dobbeltstaver og andre masker i et imponerende tempo.

Kortspill

Atter andre trives bedre med pensel og maling, eller de foretrekker helt andre måter og materialer å skape på og med. Men så er det slett ikke slik at alle må lage noe varig for å ha det trivelig på dagsenteret på Lund. Nei, noen synes kortspill er det artigste som fins, så da bruker de sjølsagt dagen til det.

Prat

Praten går lett over og mellom bordene. Denne februardagen var ulvejakt og Donald Trump de heteste temaene. Tunge politiske saker på toppen av lista med andre ord. Slik er det ikke støtt. Hendelser i nærmiljøet - små og store, hyggelige helst - er fine å dele.

Servering

Alle som kommer på dagsenteret, betaler en 50-lapp hver gang. For det får de mat, kaffe og kaker i tillegg til det hyggelige samværet. Denne februardagen varmet det godt med gulasjsuppe, syntes alle sammen.

Plass til flere

Dagsentrene som Trysil kommune driver, er som regel godt besøkt.

- Denne februardagen var vi 23 i Ljørdalen. Men både der og de andre stedene - Jordet, Østby, Tørberget og Plassen - har vi plass til flere. Det er bare å komme, sier aktivitør Marielle Heien som sammen med kollega Trine Romsaas Hansen skal ha sin del av æren for den gode stemningen som hersker på alle dagsentrene våre.

Turer

Noen ganger i året drar dagsentrene på tur også. I fjor sommer var de på Skibladner. I februar var de på kinarestauranten i Bygda. Og bowlinghallen i fjellet er de i fra tid til annen. For eksempel. Bli med på moroa - sjekk åpningstidene til høyre.

Gulasjsuppa er fortært  Ivrige kortspillere

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 01.03.2017 15:14:02