Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Flott utstillingsåpning på PKM

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 15.09.2017 14:30:00
PKM utstillere

​Her er noen av bidragsyterne!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Utstillinga ble åpnet med vakker felemusikk, og det ble nesten som en historietime å regne da Asbjørn Hildremyr leste høyt fra egen bok.

​Prosjektleder Else Myhr stod for den offisielle åpningen med en flott vals av Jakob Bråten, komponist og musiker fra Grøndalen i Trysil.

Allsidig utstilling

De 16 utstillerne viser fram malerier, hardangersøm, kontstrikking, decoupage med mer i Vestibylen Kafé. En fin utstilling som kan besøkes helt fram til 8. oktober.

Vestafor krigen

Asbjørn Hildremyr har skrevet to bøker og leste utdrag fra den ene; Vestafor krigen. En gripende og rørende skildring om hvordan det var å være åtte år gammel båtflyktning fra Sunnmørskysten og komme til Færøyene sammen med 100 andre, en av de første maidagene i 1940.

Til Island

Fra Færøyene gikk ferden til Island og garden Svalbard, hvor fem familier fikk flytte inn. De ble svært godt mottatt og her ble de også helt fram til krigens slutt. - Jeg pleier å si at jeg er 100 % norsk, 50 % færøysk og 15 % islandsk, fortalt Asbjørn.

Uslettelige inntrykk

Forfatterens høytlesing startet dramatisk da vi ble med på skildringen av gåseslakting, sett med et barns øyne. Det var både dramatisk, trist, ufattelig og blodig da gåsene forsøkte å holde fast i livet. Da var det best for en liten gutt å løpe det forteste heim, til det trygge. Selv om den trygge garden lå like ved ei kirke der det visstnok spøkte. Det var mye å ta innover seg og ikke minst mye å se, da det sterke nordlyset danset over himmelen.

Munter prest

Etter mye dramatikk, spenning og rørende øyeblikk skiftet stemningen til det muntre da Asbjørn skildret den omreisende folkelige presten. Han som både åt hestekjøtt og tok en dram, ikke bare en dram i hvert bein, men også en til hver av hestens hover. Tilhørerne humret godt da høytlesninga ble avsluttet med at bak denne svarte kappa og hvite kragen, så var presten ganske alminnelig med stripete skjorte og røde bukseseler.

 Bildeglimt fra utstillingsåpninga

Else MyhrAsbjørn HildremyrRose til Asbjørn HildremyrPKM utstillingaMaleriMaleri 2Maleri 3UtstillerneUtstillerne 2


Sist oppdatert: 15.09.2017 14:33:01