Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bli en lesevenn og gled andre

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 05.10.2017 14:00:00
Illustrasjon

 

​Har du litt tid til overs og er glad i bøker og mennesker? Bli med på laget og bli en lesevenn. Velkommen på biblioteket tirsdag 17. oktober kl. 11 for å høre mer.

​En lesevenn eller leseombud er en person som leser høyt for en person eller en gruppe personer, primært eldre.

Lesevenn

Alle som kan lese høyt kan bli lesevenn. Det viktigste er at du har litt tid til overs og er glad i bøker og mennesker. Mange mennesker mister synet på sine gamle dager, og mange av dem ønsker seg gjerne høytlesning.

Et lyspunkt

En lesevenn er en historieforteller og en gledesspreder, et lyspunkt i hverdagen. For mange er lesevennen ukas høydepunkt.

Hvordan blir jeg lesevenn?

Er du interessert eller ønsker å vite mer om hva dette er, er du velkommen på informasjonsmøte på Trysil folkebibliotek tirsdag 17. oktober kl. 11. Alle lesevenner får også mulighet til å reise til Hamar på en inspirasjonssamling 9. november.

Et sosialt nettverk

Leseombudene blir invitert til årlige inspirasjonssamlinger i regi av Leser søker bok og fylkesbibliotekene. Samlingene gir faglig påfyll og en fin mulighet til å treffe leseombud fra nabokommuner. Temaer på samlingene kan for eksempel være stemmebruk, høytlesing og fortellerteknikk. Ofte inviteres også en forfatter eller en fagperson til å holde foredrag.

 

 Kontakt oss

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 05.10.2017 15:15:22