Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hvem blir med på PKM 2017?

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.07.2017 08:15:16
Sven Pettersen og Else Myhr

​Så moro var det på PKM i fjor! 15. og 16. september er det klart for ny runde. Sven Pettersen, Else Myhr og alle vi andre er spente på hvem som stiller opp på scenen og i utstillingslokalet. Påmeldingsfristen er 1. september.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​I fjor deltok 60 over 60 på tidenes første Pensjonistenes kulturmønstring. Hvem blir med i år?

​Vi tror Trysil var først i landet, ja kanskje i verda, til å arrangere Pensjonistenes kulturmønstring (PKM). Det var så moro at vi kjører en ny runde i år. Så hvem vil være med på scenen og i utstillingslokalet i kulturhuset Hagelund 15. og 16. september i år?

Smakebiter

Blant de som har meldt seg på sceneshowet så langt, finner vi et pensjonistkor, noen glade dansere og en som kan kunsten å formidle dikt. På utstillingen blir det blant annet malerier, hardangersøm, strikking og decoupage (en dekorasjonsteknikk der motiver rives eller klippes ut, spesielt fra servietter og brukes til å dekorere alle malbare flater, som lerret, tre- og pappesker og liknende.)

Kreative seniorer

I fjor danset de og sang, trakterte instrumenter så det var en fryd, leste dikt så publikum kjente det langt inni hjerterota og stilte ut nydelig håndarbeid og håndverk av ymse slag, tydelig utført med nennsomme og erfarne hender. Flotte malerier, fotografier, tegninger, dikt og andre ord prydet veggene i kulturhusets vestibyle. Hva har tryslinger som har feiret 60 år nylig, i fjor eller for noen eller mange år siden å by på i år tro?

Erfarne og ferskinger

Vi er åpne for alle typer innslag både på utstillinga og på scenen, så meld deg på enten du er scenevant, har vist fram ting du lager før, eller du er fersk i gamet eller egentlig aldri hadde trodd du skulle ha turt noe slikt. PKM i Trysil er bare moro, så bli med! Se smakebiter fra fjorårets PKM på lenkene til høyre og bli inspirert.

Påmelding

Som i fjor er det Else Myhr som går i bresjen for arrangementet. Meld deg på til henne senest 1. september på felegurine@yahoo.no eller tlf. 41 55 44 14. Så er du med når vi åpner utstillingen fredag 15. september kl. 11.30 og/eller på showet lørdag 16. september kl. 18.

Publikum

Om artistene må ha fylt 60, er moroa åpen for publikum i alle aldre. Billettene koster 100 kroner for voksne og er gratis for alle under 16 år - se billettsalg til høyre. Etter showet blir det dansefest og mer moro til kl. 23. Tørbergsgutta sørger for dansemusikken. Og i disken på Vestibylen Kafé, som er åpen hele kvelden, finner du blant annet stomp og annet påsmurt og ferske kaker.

Sist oppdatert: 02.09.2017 00:53:18